Estudiants d’arquitectura proposaran estratègies per frenar el despoblament del Berguedà

Aquesta activitat portarà aquests estudiants i els seus professors a fer estada a la comarca des del dimecres, 7 de juliol, fins dissabte 10

06 de juliol del 2021
Actualitzat a les 11:49h
Desenvolupament Rural i Noves Habitabililtats al Berguedà
Desenvolupament Rural i Noves Habitabililtats al Berguedà | CC Berguedà
Des d’aquest dimecres, 7 de juliol, fins dissabte, mig centenar d’estudiants de l’Escola d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) i l’Escola d’Arquitectes del Vallès (ETSAV) de la UPC, i de l’Escola d’Arquitectura de València de la UPV, participaran al taller intensiu sobre “Desenvolupament Rural i Noves Habitabilitats al Berguedà”.

L’objectiu d’aquesta activitat és definir propostes de desenvolupament econòmic i social del medi rural del Berguedà, per tal de promoure l’establiment permanent de població a la comarca. Aquest treball s’emmarca en el conveni signat aquest abril, entre el Consell Comarcal del Berguedà, l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya central i la UPC.

El document preveu col·laborar en l’estudi estratègic territorial, tant urbanístic com arquitectònic, per frenar el despoblament rural juvenil i, a la vegada, promoure l’activació econòmica i demogràfica del Berguedà amb propostes i estratègies concretes.

El Consell Comarcal del Berguedà s’ha fixat com a objectiu frenar la fuga de talents joves i habilitar els instruments necessaris per fixar la població al territori. Per assolir aquest objectiu, l’ens comarcal ha cercat col·laboracions de qualitat per definir estratègies que permetin pal·liar el despoblament del Berguedà.

El programa al Berguedà
Els estudiants d’arquitectura estaran a Berga, Puig-reig, Saldes i Vallcebre per conèixer les diverses experiències vinculades amb la rehabilitació d’habitatges i l’urbanisme. El taller inclou xerrades tècniques, visites guiades a projectes realitzats al territori que puguin ser referents, treball de camp per recollir dades i elaborar conclusions així com reunions amb agents socials i econòmics. Les primeres conclusions dels seus treballs seran exposades al pavelló de Suècia de Berga, el divendres, 9 de juliol, a les cinc de la tarda i estarà obert a tothom.

El Taller intensiu UPV-UPC sorgeix per iniciativa de la Càtedra d’Innovació en habitatge de la UPV en col·laboració amb la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana que compta amb una llarga tradició en l’organització de tallers acadèmics sobre noves habitabilitats en medis urbans i rurals.