Berga regala bitlles catalanes als centres educatius per donar a conèixer aquest joc tradicional

La intenció de l’Ajuntament és organitzar un campionat escolar de bitlles catalanes, a partir del curs vinent

Redacció
17 de juny del 2021
Actualitzat a la 13:11h
S’ha comptat amb la col·laboració del Club de Bitlles Olius
S’ha comptat amb la col·laboració del Club de Bitlles Olius | Ajuntament de Berga
L’Ajuntament de Berga ha adquirit 8 jocs de bitlles catalanes per regalar als centres educatius del municipi amb la voluntat de donar a conèixer els jocs tradicionals de Catalunya. Amb la compra d’aquests jocs es pretén que l’alumnat de primària i secundària de la ciutat aprengui les normes i integri les bitlles catalanes com un joc més de pati i d’altres espais de lleure. L’acció ha estat impulsada per l’àrea d’Educació del consistori berguedà. 

Un joc tradicional català

Les bitlles catalanes és un joc que consisteix en tombar cinc de les sis bitlles plantades mitjançant el llançament d’un a tres bitllots per aconseguir la màxima puntuació. En les darreres setmanes s’ha fet el repartiment dels jocs de bitlles catalanes als centres educatius de primària de la ciutat i a l’Escola d’Educació Especial Llar Santa Maria de Queralt, mentre que als centres de secundària es preveu fer-ho a l’inici del pròxim curs.

Per a l’explicació de les normes del joc s’ha comptat amb la col·laboració del Club de Bitlles Olius, un club de gran trajectòria en aquest esport que desinteressadament va destinar una persona a fer l’explicació i demostració a les escoles de primària. La intenció de l’Ajuntament de Berga és organitzar un campionat escolar de bitlles catalanes, a partir del curs vinent.    
 
Arxivat a