Juli Gendrau deixa de ser director del Servei Català de Trànsit

La conselleria d’Interior nomena al barceloní Ramon Lamiel pel càrrec que ostentava l’exalcalde berguedà

09 de juny del 2021
Actualitzat a les 11:13h
Juli Gendrau deixa de ser director del Servei Català de Trànsit
Juli Gendrau deixa de ser director del Servei Català de Trànsit | Adrià Costa
L’exalcalde de Berga, Juli Gendrau, deixa de ser director del Servei Català de Trànsit. Els acords de govern publicats aquest dimarts, 8 de juny, han confirmat el nomenament de Ramon Lamiel com a nou director de Trànsit, provinent de la gerència de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat a l’Ajuntament de Barcelona. Per tant, Gendrau deixa el càrrec que ostentava des de l’estiu del 2018.

Aquest fet era previsible pel canvi de govern. Fins ara la conselleria d’Interior la portava Junts i ara ha passat a mans d’Esquerra. El fins ara conseller Miquel Sàmper (Junts) ha estat substituït per Joan Ignasi Elena (Esquerra).

Gendrau va arribar a Trànsit l’any 2018 quan aleshores era director de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments dels Bombers. Abans, Juli Gendrau va ser alcalde de Berga dos mandats. Gendrau va néixer a Berga el 1969 i va ser alcalde del 2007 fins a aquest 2015. Militant de la JNC i de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), ha ostentat diversos càrrecs polítics de partit i abans de dirigir els Bombers va ser delegat del Govern a la Catalunya Central. És enginyer tècnic industrial i en organització industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), on ha estat professor i, en aquest àmbit, ha realitzat diversos cursos i postgraus especialitzats en direcció de projectes industrials i en el camp de les energies renovables. 

El relleu de Gendrau

El nou director del Servei Català de Trànsit és Ramon Lamiel Villaró, que en els seus darrers anys era gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona. Entre altres càrrecs vinculats a l’administració local, Lamiel ha participat en la creació de la Xarxa Bàsica i el Mapa de la Bicicleta de Barcelona, en el disseny i la posada en funcionament del sistema sharing  Bicing de Barcelona, en la proposta del model de xarxa Ortogonal dels busos de Barcelona, i en la gestió i remodelació del Servei de Transport Especial porta a porta per a persones amb mobilitat reduïda de Barcelona.