Berga obre una nova residència de gent gran i centre de dia a la ciutat: Berga Residencial

Durant aquest dilluns han ingressat els primers onze usuaris i 11 persones més al centre de dia

Roger Simon
19 d'abril del 2021
Actualitzat a les 19:46h
Entrada de la residència amb la plantilla de professionals
Entrada de la residència amb la plantilla de professionals | Roger Simon
La nova residència de gent gran i centre de dia de Berga ja es troba en ple funcionament amb l’obertura del centre aquest dilluns, 19 d’abril, al matí. Situada a l’antic Hotel Ciutat de Berga albergarà a un total de 99 places assistides i 21 de centre de dia.

L’ingrés de nous residents ha començat avui amb un total d’onze pacients i d’onze més pel centre de dia. Sara Malé, gerent de Berga Residencial, ha explicat en l’acte d’obertura que “al llarg d’aquesta setmana es rebrà, cada dia, una desena de nous residents i cinc usuaris pel centre de dia”. Es preveu que el dimecres ja hi hagi 34 persones al centre. L’ingrés es fa d’aquesta manera “per donar un servei d’atenció de forma correcta i donar garanties d’una bona rebuda”, ha dit Malé.

El centre acollirà usuaris amb qualsevol grau de dependència per oferir un envelliment de qualitat i actiu, amb l’objectiu de donar vida als anys. “Una residència amb prestacions hospitalàries”, assegura la gerent Malé. L’edifici està dividit en 7 plantes, de les quals 4 són d’habitacions, 2 per serveis, i la restant de pàrquing. També hi haurà entrades diferenciades per Residència, Centre de dia i per proveïdors.
 

Sala d'estar d'una de les plantes Foto: Roger Simon



Les instal·lacions estan preparades amb detectors de moviment per qualsevol caiguda i avís als professionals, i un sistema d’avís per timbre i veu a totes les habitacions. A més, tot el centre disposa d’un sistema de detecció i control per aquelles persones amb deteriorament cognitiu i així evitar el risc de fuga.

Berga Residencial vol ser una plataforma de serveis adreçada a la comarca del Berguedà i als voltants, en el qual s’oferiran serveis d’estada temporal, de respir, d’atenció a domicili i servei de menjador.
 
Arxivat a