Gironella posa en marxa una àrea d’acollida d’autocaravanes

També s’ha habilitat una zona d’aparcament adaptada amb més de 100 places

Roger Simon
30 de març del 2021
Actualitzat a les 20:27h
Acte de presentació de l’àrea d’acollida d’autocaravanes
Acte de presentació de l’àrea d’acollida d’autocaravanes | Roger Simon
L’Ajuntament de Gironella amb la col·laboració del Consell Comarcal del Berguedà ha inaugurat una nova àrea d’acollida d’autocaravanes a la zona esportiva. Es tracta d’unes instal·lacions que busquen dotar de noves millores al Berguedà i oferir un espai d’allotjament als visitants i turistes que practiquen el turisme amb autocaravanes i vehicles camperitzats.

La zona habilitada està situada a la zona esportiva i disposa de 14 places d’aparcament amb zona de desguàs d’aigües per a buidatge d’aigües negres i d’aigües grises. A més, també disposa de càrrega d’aigua, zona de pícnic, i 8 presses de connexió elèctrica de pagament amb un cost de 5 euros per 24 hores de connexió.

Lluís Vall, regidor de Turisme, ha explicat en roda de premsa que Gironella també disposa d’una oferta turística molt important i “volem ser una vila que estigui totalment adaptada, i que tinguin uns bons serveis i la gent s’hi senti còmode”. Vall ha afegit que la millora de l’equipament “pugui ser una porta d’entrada més als visitants que també vulguin gaudir dels atractius que disposa el Baix Berguedà”.

El projecte sorgeix l’any 2018 quan des del Consell Comarcal s’impulsa un projecte vinculat al turisme. Gironella s’hi va adherir per tenir aquest espai d’autocaravanes al municipi. David Font, alcalde del municipi, ha informat que “volem que sigui un espai de referència al municipi, perquè sigui un punt d’estada d’aquelles persones que ens vénen a visitar i que sigui sobretot un punt de descoberta de Gironella i de la comarca”.  

Paral·lelament, s’ha habilitat una zona d’aparcament adaptada i asfaltada amb més de 100 places per actuar com “un punt d’inici a determinades rutes per l’entorn de Gironella, ja sigui la ruta de les colònies, la ruta de les fonts o el circuit inclusiu que hi ha habilitat” ha remarcat Font.

L’actuació global ha tingut un cost de 95.832 €, dels quals prop de 83.000 € han estat subvencionats per un Pla de Foment de Turisme i un Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), ambdós projectes de la Generalitat de Catalunya. Les obres van ser licitades i executades pel Consell Comarcal del Berguedà.
 
Arxivat a