CULTURA

Més de mil alumnes gaudiran del programa «Anem al teatre» al Teatre de l’Ametlla

El Teatre de l’Ametlla de Merola és l’únic equipament cultural del Berguedà que aquest 2021 acull la programació del cicle “Anem al Teatre”, que acosta els alumnes d’educació infantil i primària al món de les arts escèniques i musicals

per Redacció, 11 de març de 2021 a les 12:33 |
Teatre de l'Ametlla de Merola | Ajuntament de Puig-Reig
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Més d’un miler d’alumnes del Berguedà i del nord del Bages passaran fins el mes d’abril pel Teatre de l’Ametlla de Merola. L’espai cultural puig-regenc s’ha convertit en l’equipament de referència del Berguedà del programa Anem al Teatre que impulsa la Diputació de Barcelona amb la col·laboració dels ajuntaments.

El Teatre de l’Ametlla de Merola ha esdevingut, aquest 2021, l’únic equipament cultural del Berguedà que acull la programació del cicle Anem al Teatre, que acosta als alumnes d’educació infantil i primària al món de les arts escèniques i musicals. Fins l’any passat, el teatre de l’Ametlla compartia protagonisme amb el Teatre Patronat de Berga i, per proximitat, acollia únicament els alumnes del baix Berguedà i Navàs. Enguany el de l’Ametlla és l’únic equipament de la comarca dins de la programació.


L’edició d’enguany ha suposat un esforç extra, a nivell econòmic i organitzatiu, pels responsables del programa, ja que s’ha hagut d’adaptar a les mesures i les restriccions de la Covid-19. Durant els darrers mesos hi ha hagut un intens treball entre els tècnics de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Puig-reig i també amb la resta de consistoris dels municipis amb escoles participants per  tirar endavant amb el cicle. També hi ha col·laborat l’Associació Cultural Esplai que gestiona el Teatre de l’Ametlla de Merola.

Concretament participen en l’edició d’enguany del programa un total de 1.028 alumnes de tretze centres educatius: l’escola Santa Maria d’Avià, l’escola Sant Salvador de Sant Jordi de Cercs, l’escola Lillet a Güell de la Pobla de Lillet, l’escola de Gironella, l’escola Sant Marc de Cal Bassacs, les escoles de la Valldan, de Sant Joan i Xarxa de Berga, l’escola de Borredà, l’escola Serra de Picamill de Vilada, l’escola l’Olivar de Castellnou del Bages i l’escola Sant Josep i l’institut escola Sant Jordi de Navàs.


Enguany s’han programat cinc espectacles diferents de teatre, circ, titelles i música: Mon pare és un ogre, Corre trufa!, Refugi, L’Aventura d’avorrir-se i Dintríssim i s’han previst vint-i-cinc funcions diferents des del 16 de febrer fins el 26 d’abril.  

L’aforament del teatre s’ha reduït al cinquanta per cent per complir amb les mesures de seguretat i distàncies marcades per la Generalitat de Catalunya, a banda de seguir amb les mesures de neteja i desinfecció que es demanen.

 

Participació