Les associacions de veïns de Berga condemnen les pintades a edificis religiosos

També exigeixen a l’Ajuntament i a tots els grups municipals que condemnin les accions “sense pal•liatius”, ja que en cas contrari “en seran còmplices”

NacióBerguedà
10 de març del 2021
Actualitzat a les 20:06h
“La paciència s’ha acabat i a partir d’ara contemplarem els possibles processos legals que calguin per aturar aquests fets”. Així s’han expressat les associacions de veïns de Berga en un comunicat després de les pintades feministes que es van fer en alguns edificis religiosos de la ciutat els dies 7 i 8 de març durant la commemoració del Dia Internacional de la Dona.

No sense abans mostrar el seu “suport incondicional a la intenció i motius de la commemoració amb el desig d’aconseguir la completa igualtat de gènere en tots els àmbits de la vida” , les associacions veïnals lamenten els actes vandàlics que van succeir a la ciutat. Consideren que “malmetre el patrimoni històric i monumental” amb pintades i assenyalaments és una actitud “totalment contraria” a l’esperit i motiu de la commemoració.

Afirmen que estan “tips de la passivitat envers les persones que embruten i fan malbé el patrimoni de la ciutat, els elements urbans i les propietats privades”, i per això exigeixen a l’Ajuntament de Berga i a tots els grups municipals que condemnin aquestes accions “sense pal·liatius”. En cas contrari, afirmen, “en seran còmplices”. A més, també reclamen que el cost de les tasques de neteja dels indrets afectats repercuteixi legalment sobre els causants, prèvia investigació policial. Finalment, avisen que a partir d’ara contemplaran els possibles processos legals que calguin per aturar fets com aquests.
Arxivat a