Les bosses d'envasos a Berga estrenen patrocini

Seran gratuïtes pels ciutadans i es començaran a distribuir en les pròximes setmanes a través del punt d’informació del porta a porta del municipi

Roger Simon
04 de març del 2021
Actualitzat a les 18:00h
Marta Freixa, de Tractaments Ecològics SA, i Josep Lara, president del Consell, en la roda de premsa de presentació del nou patrocini de bosses
Marta Freixa, de Tractaments Ecològics SA, i Josep Lara, president del Consell, en la roda de premsa de presentació del nou patrocini de bosses | Roger Simon
L’empresa berguedana Tractaments Ecològics SA s’ha convertit en el nou patrocinador de les bosses d’envasos a Berga. L’empresa es fa càrrec del cost íntegre de les bosses, aproximadament de 50.000 euros, per les 870.000 unitats de bosses que s’estima que gastarà Berga durant l’any 2021. Així doncs, l’empresa concessionària del porta a porta a Berga estalvia que els ciutadans les hagin de començar a pagar.

Berga gasta anualment 870.264 unitats de bosses d’envasos que els veïns reben gratuïtament. Les bosses estan elaborades amb polietilè reciclat de baixa densitat i fabricades a la Catalunya central. A més, cada bossa inclou un missatge d’agraïment als ciutadans per reciclar els seus residus.

Marta Freixa, de Tractaments Ecològics, ha dit en roda de premsa que la seva política de responsabilitat social corporativa els empeny a col·laborar en el territori. A més, ha incidit en la potenciació de l’economia circular vigent a l’empresa: “Volem donar una segona vida i aprofitar que d’un residu se’n faci un recurs”.

El president del Consell, Josep Lara, ha explicat que amb l’esponsorització de Tractaments Ecològics “s’obre una porta per seguir mantenint la gratuïtat de les bosses i és un bon fonament per començar a treballar i pensar altres esponsoritzacions dins del sector”. L’ens comarcal escoltarà a totes aquelles empreses que vulguin finançar alguna mena de bossa.

Actualment, el sistema de recollida porta a porta a Berga es fa de la següent manera: per la fracció envasos s’utilitzen bosses grogues semitransparents, per la fracció de rebuig es fa amb bosses grises transparents amb xip d’identificació de l’usuari, per la fracció orgànica es disposa d’un cubell amb bossa compostable, i per la fracció de paper i cartró es fa a granel.

Les bosses d’envasos, rebuig i orgànica tenen un cost anual important pel Consell Comarcal. El 2020 aquesta partida va superar els 300.000 euros. A finals de l’any 2020, el Consell Comarcal va iniciar la recerca d’empreses que apostessin pel mecenatge verd amb l’objectiu de mantenir la gratuïtat d’aquestes bosses. L’ens comarcal s’ha plantejat aquesta opció per evitar fer-les pagar als berguedans o bé, fins i tot, deixar de lliurar-les com es fa des de la implantació del porta a porta, a finals del 2018.
 
Arxivat a