POLÍTICA

El ple del Consell aprova la redistribució del cartipàs de l’ens

També es van aprovar les bases de la línia de tresoreria del Consell i el nomenament de Rosa Pujols com a gerent

Ple de març del Consell | Consell Comarcal del Berguedà
per Redacció, 4 de març de 2021 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El darrer ple del Consell Comarcal celebrat dimecres 3 de març va aprovar la modificació del cartipàs de l’ens. Ariadna Herrada, que es va incorporar a l’executiu en substitució de Jordi Sabata, assumirà les àrees de Polítiques Digitals, Habitatge, Transparència i Govern Obert. Fins ara, Habitatge era competència de la consellera Anna Maria Serra, mentre que la cartera de Govern Obert la portava la consellera Araceli Esquerra. La reestructuració del cartipàs també suposa que l’àrea de Projectes Europeus recaigui en el conseller Jesús Calderer i Medi Ambient passi a mans del conseller Pep Llamas. Per que fa a la resta de carteres, queden tal i com estaven.

A més, en aquesta sessió també es van aprovar les bases de la línia de tresoreria del Consell adreçades als 31 ajuntaments de la comarca. Es tracta de les bases que regularan aquestes ajudes per valor d’1 milió d’euros i que s’atorgaran al 0% d’interès. La finalitat d’aquesta línia és l’atorgament de crèdits a curt termini per a les necessitats transitòries de tresoreria dels ajuntaments berguedans, que poden demanar un màxim de 100.000 euros.


El ple ordinari de març també va aprovar el nomenament de Rosa Pujols com a gerent del Consell Comarcal del Berguedà, que assumirà les responsabilitats del nou càrrec de forma immediata.

 

Participació