El Consell demana al Govern que reflexioni i que revisi els protocols de salut

El ple d’aquest dimecres aprova per unanimitat un acord d’urgència per demanar al Govern que es tinguin en compte els municipis rurals i es contemplin les seves particularitats

Laura Masnou
20 de gener del 2021
Actualitzat a les 21:49h
Ple del Consell Comarcal d'aquest dimecres
Ple del Consell Comarcal d'aquest dimecres | Laura Masnou
Feia dies que des del Berguedà, així com també des d’altres comarques de muntanya, es reclamava que el confinament fos comarcal en comptes de municipal. Avui s’ha sabut que no només no s’han escoltat aquestes demandes, sinó que les restriccions actuals s’han allargat dues setmanes més sense canvis.

És per això que en el ple del Consell Comarcal d’aquest dimecres s’ha aprovat per unanimitat un acord d’urgència per demanar al Govern que reflexioni i que es tinguin en compte els municipis rurals amb pocs habitants. El republicà Eduard Coronado ha interpel·lat al president del Consell demanant que s’insisteixi en el confinament comarcal i que es proposi tenir en compte altres aspectes com la densitat de població, ja que considera que “el confinament perimetral municipal té sentit en municipis grans, però no en comarques com la nostra”.

El president, Josep Lara, ha explicat que des del consell es va insistir molt en què s’escoltés als territoris rurals, però que la resposta del Govern va ser que les dades són molt dolentes. No obstant això, el consell insistirà que en casos de possibles futurs confinaments es tinguin en compte paràmetres poblacionals i de territori.