CULTURA

L’escriptor berguedà Jordi Cussà publica el seu nou llibre, “El primer emperador i la reina Lluna”

El llibre, editat per l’Editorial Comanegra, sortirà a la venta el proper 3 de febrer

per NacióBerguedà , 20 de gener de 2021 a les 17:12 |
L'escriptor Jordi Cussà durant una entrevista amb Nació Berguedà (arxiu) | Pere Gendrau
La literatura catalana està d’enhorabona. I és que ja queda poc per gaudir de “El primer emperador i la reina Lluna”, el nou llibre de l’escriptor berguedà Jordi Cussà, una obra trepidant que ens transporta a un vesper xinès de fa més de 2.200 anys. Aquesta novel·la d’aventures gira entorn d’una figura magnètica de la cultura xinesa, l’emperador Qin Shi Huangdi, responsable de la unificació dels set grans reialmes i de l’alfabet, i impulsor de la Muralla, de l’exèrcit de Xi’an, de la fi del feudalisme i, per què no dir-ho, també de grans atrocitats.
 

La novel·la retrata la cobdícia com a motor de la humanitat i fa una descripció suggeridora de les relacions culturals d’aquell imperi llunyà amb les seves cultures veïnes. L’obra però és també una falsa novel·la històrica i l’autor ja ho avisa des de l’epígraf: “Aquell que es creu un llibre absolutament, viuria millor sense llibres”.
 

Jordi Cussà i Balaguer va néixer a Berga l'any 1961 i és, a més d’escriptor, poeta, traductor i director teatral. Compta amb una quinzena d’obres narratives, entre les que destaquen Cavalls salvatges i Formentera lady.

 

Participació