El Consell invertirà 980.000 euros en el sanejament del Berguedà

Les actuacions d’aquest 2021 es faran a les estacions de Berga, Casserres, Puig-reig, Cercs, Gironella, Guardiola-Bagà i la Pobla de Lillet

Redacció
11 de gener del 2021
Actualitzat a les 17:52h
EDAR de Guardiola de Berguedà (arxiu).
EDAR de Guardiola de Berguedà (arxiu). | CCB
Les depuradores del Berguedà rebran una injecció econòmica en millores i noves inversions amb fons de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). El Pla de Reposició, Millores i Noves Inversions dels Sistemes de Sanejament en alta que preveu el Consell Comarcal del Berguedà requereix una inversió total per a l’anualitat 2021 de 779.000 euros, presentada a l’Agència Catalana de l’Aigua amb el corresponent detall de les actuacions a realitzar.

A banda de la conservació i manteniment de les 9 EDAR (Estacions Depuradores d’Aigües Residuals) gestionades pel Consell Comarcal del Berguedà, també es preveu la gradual incorporació de sistemes d’estalvi energètic i una dependència major de les energies verdes i autoconsums. El 2021, s’invertirà gairebé 1 milió d’euros en actuacions de millores i noves inversions al Berguedà: 779.000 euros en millores i un import per execució de 4 nous projectes d'EDAR al Berguedà de 204.000 euros. El 2020, la inversió en millores va ser de 326.772,82 euros, per tant, l’import del 2021 triplica el de l’any anterior.

Les actuacions d’aquest 2021 es faran a les estacions de Berga, Casserres, Puig-reig, Cercs, Gironella, Guardiola-Bagà, la Pobla de Lillet. Es faran instal·lacions d'analitzadors de xarxa, instal.lacions solars fotovoltaiques, sistemes de desinfecció d’aigua industrial, cobertes de contenidors de residus, entre d’altres.

Aquestes actuacions estant totalment finançades per l’Agència Catalana de l’Aigua dins el seu pla de reposicions i millores per les actuacions a les EDAR existents i també al programa de mesures del pla de gestió pel què fa a les noves instal·lacions projectades al Berguedà.