17 persones es formen en prevenció de riscos laborals en el sector de la construcció

El Consell i l'Agència han impulsat la formació per pal·liar la falta del títol de Prevenció de Riscos Laborals per part de les persones que busquen feina i es troben en situació de vulnerabilitat

Redacció
28 de desembre del 2021
Actualitzat a les 22:53h
El curs de Prevenció de Riscos Laborals en construcció ofert a les instal·lacions de l'Agència.
El curs de Prevenció de Riscos Laborals en construcció ofert a les instal·lacions de l'Agència. | CCB
Disset persones s'han format en prevenció de riscos laborals en el sector de la construcció, gràcies al Consell Comarcal del Berguedà i l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. D'entre tots els participants, fins a 9 han obtingut la titulació. Ambdós organismes ofereixen aquesta formació amb l'objectiu d'afavorir la inclusió laboral. 

En els darrers anys, les administracions públiques esmentades han potenciat les clàusules socials per afavorir la inclusió laboral de col·lectius vulnerables "a les moltes licitacions públiques" que han tirat endavant. És en la gestió d’aquestes licitacions que, segons expliquen en una nota de premsa, van detectar la falta del títol de Prevenció de Riscos Laborals en construcció per part de les persones que busquen feina i, alhora, es troben en situació de vulnerabilitat. Per això, Consell i Agència han unit esforços per crear aquesta formació per millorar l'ocupabilitat de les persones i afavorir futurs contractes laborals.

A la formació en prevenció de riscos laborals per treballar en empreses del sector de la construcció ha tingut una durada de 20 hores i es podia complementar amb una formació amb alfabetització digital. Les dues entitats es comprometen a continuar treballant per afavorir l’ocupabilitat de les persones i la seva inclusió laboral i social.