VÍDEO Artistes berguedans homenatgen les persones grans que han lluitat contra la Covid-19 amb la cançó «l'Àvia»

El Consell Comarcal del Berguedà promociona el vídeo de la cançó de Moi&Toti i diversos músics berguedans

21 de desembre del 2020
Actualitzat el 22 de desembre a les 17:41h
Gravació de la canço 'L'Àvia' que homenatja les persones grans.
Gravació de la canço 'L'Àvia' que homenatja les persones grans. | CCB


El Consell Comarcal del Berguedà promociona el vídeo de la cançó de Moi&Toti i diversos artistes berguedans. L'Àvia és una cançó amb lletra i música de Moisès Boixadera i amb arranjaments de Jordi Vilà (Moi&Toti), ambdós arrelats a l'Ametlla de Merola. La cançó la van enregistrar el Nadal de 2019, de forma casolana, per felicitar les festes a amics i coneguts. Volia ser un homenatge a les àvies que els dies de festa ho tenen tot a punt, no se'ls escapa cap detall i es desviuen per fer feliços als que els envolten.

"Unes àvies que van passar una guerra que no era la seva, que van veure marxar els seus pares per no veure'ls mai més i que van tenir filles que ara són les nostres mares, que també són àvies. Aquest 2020, amb la pandèmia de Covid-19 moltes d’aquestes àvies han hagut de lluitar en una altra guerra i moltes no l’han pogut superar. I moltes han hagut de morir soles", han assegurat els impulsors de la peça. 

Moisès Boixadera ha explicat que el 2020 "la cançó que vam escriure el 2019 ha agafat molt més sentit i ens vam plantejar enregistrar-la en un estudi professional de forma col·laborativa amb diversos cantants del Berguedà i gravar-ne un videoclip en homenatge a aquestes persones grans. De seguida vam trobar bona predisposició". Boixadera ha afegit que "el projecte ha servit també per conèixer-nos una mica més entre la gent que fem música al territori". 

La consellera d'Atenció a les Persones, Anna Maria Serra, ha destacat que "hem donat suport aquest projecte perquè és també una oportunitat per homenatjar les persones gransen una comarca amb la població molt envellida i que s’ha vist molt colpejada per la pandèmia". Serra ha recordat que, aquest 2020 el Berguedà ha patit gairebé 200 morts a conseqüència de la Covid-19, la majoria persones grans. 
 
Al videoclip hi han participat Maria Llorens (Casserres), David Sais (Puig-Reig), Marc Espelt (Viladomiu), Jordi Vilà (l’Ametlla de Merola), Moisès Boixadera (l’Ametlla de Merola), Guillem Obradors (Cal Mingo) i Júlia Camprubí (Berga).