Gironella licitarà l'estació d'autobusos el 2021 i en podrà gaudir l'any 2022

L’Ajuntament de Gironella i la Generalitat han presentat el projecte i signat el conveni per construir la terminal aquest dijous

17 de desembre del 2020
Actualitzat a la 13:54h
Imatge virtual de la nova infraestructura.
Imatge virtual de la nova infraestructura. | Govern
Gironella licitarà la construcció de l'estació d'autobusos el 2021 i la tindrà en funcionament la primavera del 2022, si es compleix el calendari establert. L'alcalde de Gironella, i el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín han signat aquest dijous el conveni que estableix les bases de col·laboració per a la construcció de la terminal d'autobusos al municipi.

El Departament construirà el baixador a l'Avinguda de Catalunya, cosa que "permetrà una de transformació del poble i una millora del transport públic", ha assenyalat Font. "Vam començar aquest projecte al 2017 amb el conseller Rull, l’hem seguit ara amb el conseller Calvet i avui el materialitzem", ha detallat l'alcalde.

El secretari Isidre Gavín ha anunciat que la Generalitat licitarà les obres la primavera vinent, amb un pressupost aproximat de 750.000 euros i el termini d’execució previst de sis mesos, i un cop construïda, l'Ajuntament serà l’encarregat del manteniment i gestió de la parada. Aquesta és una inversió, ha remarcat Gavín, "per un ambiciós projecte de transformació urbana basat en la millora del transport públic i de la mobilitat urbana".

La nova instal·lació ocuparà una superfície de 1.500 metres quadrats. Actualment, l'Ajuntament, en coordinació amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, està redactant el projecte constructiu de l'obra. 
 

La Generalitat licitarà les obres la primavera vinent, amb un pressupost aproximat de 750.000 euros. Foto: Aj. Gironella


Millora de la C-1411z

En l'acte d'aquest migdia, Gavín i Font també han signat el conveni per a la cessió de la Generalitat a l’Ajuntament d'un tram de la C-1411z al seu pas pel municipi, atès que ha perdut la funcionalitat de carretera i ha adquirit la condició de xarxa viària municipal, amb un trànsit majoritàriament local, en concret el tram que va de l’Avinguda Catalunya, 42 fins al límit del municipi amb Olvan. Així mateix, l'acord preveu que el Departament de Territori i Sostenibilitat aportarà 200.000 euros per tal que el govern municipal executi en el tram cedit obres de millora.

El tram que es traspassarà té un quilòmetre de longitud. En aquest tram, l’Ajuntament executarà treballs de millora; com asfaltat, creació de passos de vianants elevats, instal·lació de noves baranes de seguretat a l’entorn del pont nou, la pavimentació de les voreres pendents o l’arranjament de vorals. Així mateix, serà l’encarregat del manteniment futur de tot el tram.
 

Signatura dels dos convenis entre l'Ajuntament de Gironella i la Generalitat. Foto: Govern

Arxivat a