El Consell ofereix formació a l'equip de professionals del centre d’acollida per a joves migrants de Puig-reig

L’equip interdisciplinari del centre de joves sense referents familiars al país s’ha format per prevenir i resoldre conflictes, així com per millorar la convivència entre grups de persones

Redacció
09 de desembre del 2020
Actualitzat a les 18:59h
La formació ha anat a càrrec del servei de mediació del Consell Comarcal del Berguedà.
La formació ha anat a càrrec del servei de mediació del Consell Comarcal del Berguedà. | CCB
El servei de mediació del Consell Comarcal del Berguedà ha ofert formació a una quinzena de professionals del centre del Berguedà d'acollida per a joves sols Al Amal de Puig-reig. L’equip interdisciplinari del centre s’ha format en les pràctiques restauratives com a eines que serveixen per prevenir i resoldre conflictes, així com per millorar la convivència entre grups de persones.

L'objectiu d’aquesta formació és donar a conèixer aquesta eina pedagògica centrada en reforçar i restaurar les relacions de convivència i reparar el dany causat, creant comunitat i millorant la comunicació i la participació entre les persones del grup. Aquestes pràctiques es desenvolupen en un marc de respecte, empatia i corresponsabilització i serveixen per desenvolupar l’escolta mútua, per brindar suport i enfortir vincles.

La formació s'ha dirigit a 15 professionals del centre, comptant amb equip directiu i educadors/es, amb el suport en la gestió i organització per part de la dinamitzadora d’emancipació juvenil del Consell Comarcal del Berguedà i de la mà de l’equip del servei de mediació. La formació va iniciar-se el 23 d'octubre i va finalitzar el 3 de desembre. Inicialment, estava pensada per a poder-ser fer presencialment però, a causa de les mesures de contenció de la Covid-19, s’ha fet de manera virtual.