El cribratge intensiu de Salut a Berga detecta 3 positius entre més d'un miler de proves

Es van fer un total de 1.218 testos ràpids al llarg de dos dies

03 de desembre del 2020
Actualitzat a les 14:06h
Cribratge massiu a l'Hotel d'Entitats de Berga.
Cribratge massiu a l'Hotel d'Entitats de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
El Departament de Salut ha fet públiques la xifra de positius que s'han detectat a la ciutat de Berga en el cribratge intensiu que s'ha fet a l'Hotel d'Entitats per intentar localitzar infectats asimptomàtics i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. En total s'han fet 1.218 proves a la població major de 16 anys, i s'han detectat 3 positius. 

Dimarts, 1 de desembre, s'han realitzat 567 proves amb només un cas positiu asimptomàtic, i dimecres, 2 de desembre, la xifra de testos realitzats ha estat de 651 i s'han detectat 2 casos positius més. Concretament, són un 0,25% dels casos on s'han detectat positivitat en les mostres recollides. 

Berga és una de les 18 poblacions de la regió central que ha fet aquestes proves intensives a la ciutadania. Puig-reig farà un cribratge massiu dijous al pavelló poliesportiu i Gironella el portarà a terme divendres a casal de la gent, en ambdós casos de 8.30 a 13.30 hores i de 15.00 a 20.00 hores. 

Els cribratges s'estan fent arran de l'estratègia conjunta en la lluita per frenar la propagació del virus del Departament de Salut, amb la col·laboració dels ajuntaments, l’Institut Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica. 

Arxivat a