La vuitena edició de la Fira del Joc i de Nadal de Berga serà virtual

Es realitzarà durant tres dies, del 4 al 6 de desembre

30 de novembre del 2020
Actualitzat a les 18:29h
La baldufa va ser la gran protagonista de la fira de l'any passat (arxiu).
La baldufa va ser la gran protagonista de la fira de l'any passat (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
La vuitena edició de la Fira del Joc i de Nadal de Berga se celebrarà en forma virtual per adaptar-la a la situació de pandèmia. La mostra es farà els cap de setmana del 4, 5 i 6 de desembre, amb activitats en línia per jugar "en família", segons han explicat els seus organitzadors en una roda de premsa en línia.

Amb l’objectiu de mantenir la cita anual de la Fira del Joc i de Nadal de Berga, que arriba aquest any a la seva 8a edició, les entitats organitzadores, la Companyia de Jocs l'Anònima i l'Ajuntament de Berga, han treballat conjuntament per redefinir la mostra i convertir-la en una edició virtual on endinsar-se al món del joc encara que sigui sense recórrer els diferents espais que sovint ocupa al passeig de la Indústria. La regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, ha defensat que "aquest és un any diferent i la Fira del Joc i de Nadal també serà diferent, però no podíem deixar de fer-la. No fer res no era una opció. Teníem clar que mentre hi hagués una possibilitat de fer el certamen, s'havia de tirar endavant". 

Pel que fa a Òscar Garcia, de la companyia de Jocs l'Anònima, ha afirmat que la proposta s'adaptarà a aquest moment de la Covid-19, però que no s'ha perdut la il·lusió de fer-la. Segons ha dit, "és l'any que hi haurà més activitat" perquè "tothom pot trobar alguna cosa d'interès per passar una estona en línia en família". Víctor Baroja, també soci de l'entitat, ha recalcat que la humanitat ha jugat sempre, fins i tot en moments durs com la Guerra Civil o durant una pandèmia com l'actual. "Aquesta és la premissa per mantenir la cita anual amb el món del joc", ha exposat en la presentació virtual del certamen. 

Una fira virtual

Aquest any la Fira del Joc i de Nadal no serà físicament al passeig de la Indústria, però oferirà propostes perquè les famílies puguin connectar durant unes hores amb l'esperit que sempre ha tingut la mostra. La Companyia de Jocs l'Anònima i l'Ajuntament de Berga han fet un esforç per reinventar la mostra i adaptar-la a la situació actual.

Els dies 4, 5 i 6 de desembre la Fira del Joc i de Nadal estrenarà un nou format com a fira virtual. L'organització ha preparat una activitat inaugural el divendres 4 de desembre a les 7 de la tarda. Es tracta de la xerrada-joc "Salvem la memòria lúdica", a càrrec de Víctor Baroja de la Companyia de Jocs l'Anònima i de representants de Morràpita i l'Associació de Jocs Tradicionals La Tanguilla de la població burgalesa d'Aranda del Duero (Castella i Lleó). L'endemà dissabte, 5 de desembre, hi haurà l'activitat "Jocs amb paper i boli", a càrrec de la Companyia Jocs l'Anònima. 

Serà una edició única i especial perquè els veïns i veïnes de Berga i comarca no deixin de connectar-se amb el sector del joc. El gros d'activitats de la fira es faran diumenge, 6 de desembre. De 2/4 d'11 del matí a 2/4 d'1 del migdia hi haurà el joc "8 tesoros", a càrrec de Detective Papaya. De 2/4 d'1 del migdia a 2 de la tarda es farà el campionat familiar de morra, a càrrec de Didàctic Tortosa i Morràpita. Finalment, de 5 de la tarda a 7 del vespre hi haurà un Kahoot de jocs tradicionals, gentilesa de la Companyia de Jocs l'Anònima. Els guanyadors de les diferents activitats aconseguiran diversos premis. 

A més, també s'ha convocat un concurs de fotografies a Instagram amb l'etiqueta #firabergajoc. Tota la informació actualitzada d’aquesta edició virtual de la Fira del Joc i de Nadal es podrà consultar pels canals habituals i caldrà inscripció prèvia a les activitats al correu [email protected]

Arxivat a