Rosanna Camprubí presenta «Ballar amb el silenci», un llibre sobre el repte d'obrir-se pas al món del ball sense oïda

El llibre relata la seva lluita des de ben petita per ser i viure com qualsevol altra persona, malgrat que pateix una minusvalidesa auditiva severa

24 de novembre del 2020
Actualitzat a les 14:02h
La berguedana Rosanna Camprubí presenta llibre sobre el repte de ballar sense oïda.
La berguedana Rosanna Camprubí presenta llibre sobre el repte de ballar sense oïda. | Cedida

La berguedana Rosanna Camprubí presenta llibre sobre el repte de ballar sense oïda. Foto: Cedida


Rosanna Camprubí balla amb el silenci. La berguedana és un exemple de tenacitat i compromís, va quedar sorda quan tenia 3 anys, però això no li ha impedit ser una de les millors en ball de saló de tot el país. Ara, explica la seva experiència i els reptes que ha hagut de superar en el llibre que acaba de publicar: "Ballar amb el silenci", de Plataforma Editorial.

Des del silenci i memoritzant cada moviment, amb una profunda sintonia amb els passos del seu company, Joan Boixader, que la guia i moldeja, ha guanyat premis importants i ha competit en l'àmbit nacional i estatal. Aquest octubre la parella s'ha alçat amb el campionat d'Espanya de ball esportiu en la modalitat de 10 balls i s'ha emportat la medalla de bronze en l'estatal de ball standard.

El llibre relata la seva lluita des de ben petita per ser i viure com qualsevol altra persona, malgrat que pateix una minusvalidesa auditiva severa. Assumint aquesta circumstància, Rosanna Camprubí mai no s'ha resignat a deixar de fer allò que volia, i sobreposant-se a l'adversitat, és una mostra que, amb esforç, sacrifici i voluntat de superació, tothom pot aconseguir allò que es proposa. Un dels aspectes que fan ben singular la seva experiència vital, i que queda reflectit al llibre, és que tot aquest treball l'ha realitzat dins d'una disciplina esportiva on, a priori, la música i, per tant, l'oïda en són elements indispensables i consubstancials: el ball de saló. 

Rosanna Camprubí, explica que, vol compartir amb el lector la seva trajectòria, reflexionant sobre els diversos obstacles que ha hagut de superar per arribar a l'èxit esportiu i personal. Ho fa amb la voluntat de demostrar que "som més forts que no pas ens pensem i podem arribar, amb constància i esperit positiu, a aconseguir els nostres propis reptes i objectius". 

La primera de les presentacions del llibre es farà a l'Escola de ball Swing de Manresa, el proper 9 de desembre, a les 7 del vespre. També s'està buscant data per presentar-lo ben aviat a la ciutat de Berga. El llibre ja es pot trobar a la pàgina web www.parcir.com i també es vendrà a les llibreries.

El pròleg de l'obra ha anat a càrrec de Mari Pau Huguet, periodista i expresentadora de TV3. Mari Pau Huguet destaca que "la vida de la Rosanna és l'exemple clar de superació davant de qualsevol adversitat, malgrat els diversos entrebancs". 
 

'Ballar amb el silenci', el llibre de Rosanna Camprubí. Foto: Cedida