Així serà la desescalada a Berga: Aquestes són les activitats que es reprendran els propers dies

El pla d'obertura progressiva que la Generalitat inicia aquest dilluns contempla quatre etapes de desescalada gradual que es revisaran territorialment cada quinze dies

23 de novembre del 2020
El silenci dels telers.
El silenci dels telers. | Promocional
Aquest dilluns, 23 de novembre, entra en vigor la primera de les quatre fases del pla de la Generalitat per flexibilitzar les restriccions contra la Covid-19 a Catalunya, que s'allargarà almenys dos mesos. 

El pla contempla quatre etapes de desescalada gradual que es revisaran territorialment cada quinze dies, podent tornar a fixar mesures si la situació pandèmica ho requereix. Els criteris que es tindran en compte per avançar en la desescalada seran la velocitat de transmissió del virus (Rt) i els ingressos hospitalaris setmanals.

El toc de queda es mantindrà en els quatre graus d'obertura i a partir d'aquest dilluns podran obrir els bars i restaurants, els equipaments culturals i els gimnasos amb restriccions d'aforament.

Sumant els canvis en les restriccions i les mesures ja existents, l'Ajuntament de Berga reprendrà algunes de les activitats programades pels propers dies de la següent manera: 

Programació cultural de tardor

La programació cultural de tardor s'ha vist alterada a causa de les restriccions que van comportar el tancament d'equipaments culturals des del 29 d'octubre. Quatre de les propostes han estat suspeses i no s'han pogut fer en les dates inicialment previstes, però dos dels espectacles ja compten amb una nova data. La programació cultural del Teatre Municipal de Berga arrencarà el diumenge, 29 de novembre, amb la representació El silenci dels telers de Maria Casellas (18h).

En referència a les propostes reprogramades, l'espectacle Pep Bou Experiències es farà el diumenge, 6 de desembre (18h), mentre que el concert de Pau Vallvé es realitzarà el dissabte, 12 de desembre (19h). L’actuació de Magalí Sare & Sebastià Gris es portarà a terme el divendres, 18 de desembre (19h), tal i com estava anunciada. L'àrea de Cultura està treballant per incloure els muntatges teatrals La nena dels pardals i Els Brugarol en la temporada cultural de 2021. Les entrades anticipades ja es poden adquirir a través de la plataforma https://ticketara.com/b/ajuntament-berga.

Activitats de l'Any Perucho

Una de les activitats complementàries previstes en el marc de l'Any Perucho es mantindrà, però canviarà d'horari i emplaçament. Es tracta de l'espectacle titulat El romanç de les històries naturals, que es farà el 27 de novembre, a les 7 de la tarda a l'església de Sant Francesc.

L'actuació seguirà l'apassionant expedició d’un naturalista liberal que frisa per aclarir el misteri d’un vampir carlí. Carles Belda es posarà en la pell dels personatges de la novel·la narrant, llegint i cantant per fer viatjar el públic del Maestrat a la Cerdanya, passant per Pratdip, Barcelona, Gandesa i Berga. De la maleta-taüt de l'artista brollaran els elements que il·lustraran els estirabots històrics i els dubtes humans que va teixir Perucho a Les històries naturals.

Exposicions en equipaments culturals

Les exposicions Vampirs a Berga! i La Patum al Convent de Sant Francesc que acullen el Museu Comarcal de Berga i el Convent de Sant Francesc, respectivament, romandran obertes al públic ampliant l'aforament d'aquests espais fins al 50%.

L'horari d'obertura del Museu Comarcal de Berga serà de dilluns a dissabte, de 10 a 14 h, mentre que l'exposició de La Patum al Convent de Sant Francesc es podrà visitar de divendres a diumenge, d'11 a 14 h i de 17 a 20.30 h. L'Ajuntament de Berga mantindrà la gratuïtat de l'exposició de la Patum per a tots els visitants durant el que resta del mes de novembre a causa de la situació actual de restriccions per la Covid-19 i amb motiu del 15è aniversari de la proclamació de La Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Activitats esportives

Les instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats podran obrir amb un aforament màxim del 30%. Això significa que les entitats esportives locals podran reprendre els entrenaments als pavellons esportius, tot i que es mantenen suspeses les competicions. El Centre Esportiu Municipal El Tossalet també podrà reprendre l'activitat i les classes dirigides reduint l'aforament de l'equipament al 30% i controlant l'accés mitjançant cita prèvia. No es podrà fer ús dels vestidors, a excepció dels usuaris i usuàries de la zona de piscines.

D'altra banda, es reobriran les instal·lacions i equipaments esportius a l'aire lliure amb una limitació d'aforament del 50%. En aquest sentit, es podrà tornar a fer ús de les pistes de tennis, pàdel, frontó i vòlei, el parc de calistènia i l'skatepark.

Fira del Joc i de Nadal virtual

El Pla sectorial de fires i mercats de Nadal que ha elaborat la Generalitat de Catalunya permetria celebrar la Fira del Joc i de Nadal, però l'esdeveniment es faria amb restriccions i sense poder comptar amb activitats de dinamització dins del recinte firal. Això ha comportat la reconversió de la mostra prevista pel 6 de desembre. Enguany, la vuitena edició de la fira serà virtual i inclourà tota una jornada de propostes dedicades al joc que es portaran a terme a través d'una plataforma en línia. Els detalls de la fira organitzada per la Cia. de Jocs l'Anònima i l'Ajuntament de Berga es donaran a conèixer properament.

Arxivat a