1 de 10
cultura

(Im)possible, l’àlbum il·lustrat basat en la història de Xavier Pujols

El llibre amb imatges vol apropar la diversitat funcional als infants i posar en valor la diferència

Xavier Pujols amb el llibre (Im)possible. | CC Berguedà
per Pilar Màrquez Ambròs, Berga | 20 de novembre de 2020 a les 11:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Comarcal del Berguedà presenta (Im)possible, un llibre amb imatges basat en la història de Xavier Pujols. Està basat en la història de Xavier Pujols, amb diversitat funcional, i les il·lustracions han anat a càrrec de Montse Clotet. La finalitat del projecte és difondre valors educatius en relació a la diversitat i la convivència. La història del jove berguedà vol apropar la diversitat funcional als infants i posar en valor la diferència. 

El conte explica la història de vida d’una persona amb diversitat funcional i el recurs d’assistència personal que utilitza per dur a terme el seu projecte de vida. (Im)possible vol ser una eina d’educació en valors que pugui donar suport a l’àmbit educatiu, cultural i familiar.


És una obra que vol trencar amb estereotips i fomentar una societat inclusiva. Els valors que impulsen (Im)possible pretenen conscienciar des de ben petits que convivim a una societat diversa i que tots els nens i nenes poden viure en igualtat d’oportunitats, siguin quines siguin les seves diferències respecte a la resta.

Xavi Pujols demostra que és possible. Que no siguem nosaltres qui hi posem els límits.(Im)possible vol sensibilitzar i provocar canvis en les mirades, fixant-nos que tots i totes som diversos i funcionem de maneres diferents, i que aquesta diferència no ens separi sinó que ens enriqueixi.


El Consell Comarcal del Berguedà en farà una distribució entre les escoles, biblioteques i altres espais educatius i culturals de la comarca. Per a  les persones que el vulguin comprar el podran trobar a les llibreries a partir de la setmana vinent.

Edicions de l’Albi ha portat a terme l’edició del conte i s’ha comptat amb la col·laboració d'ECOM, de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya.

 

Participació