El Consell accelera el pagament als municipis de prop de 76.290 euros en ajuts d'urgència social

Aquesta mesura ja ha beneficiat a més mig miler de famílies a data de 31 d'octubre

17 de novembre del 2020
Actualitzat a les 17:40h
Un pare i la seva filla mirant per la finestra (arxiu).
Un pare i la seva filla mirant per la finestra (arxiu). | Pixabay
El Consell Comarcal del Berguedà ha fet difusió en un comunicat de les mesures que ha implementat els últims mesos "per minimitzar els efectes de la Covid-19", tant en el ple social i comunitari com en l'econòmic. Una d'aquestes mesures ha consistit a accelerar el pagament als ajuntaments de les prestacions socials d’urgència. En aquest sentit, l'ens ha destinat 76.289,87 euros que han repercutit en 596 persones o famílies del Berguedà, a data de 31 d'octubre. El 37% de les ajudes corresponen a Berga, el 16% a Gironella i el 53% a la resta de municipis. 

Així mateix, el Consell Comarcal ha tret a concurs per a la contractació pública 930.000 euros durant el 2020 i ha resolt una línia de subvencions a entitats amb una aportació de 60.000 euros.

L'ens s'ha adherit a la convocatòria Treball i Formació Covid-19 i contractarà 3 persones amb una durada de 9 mesos per tal de contractar perfils desocupats. També ha impulsat el projecte Treball Jove per bonificar la contractació de joves entre 18 i 29 anys. Actualment, una desena d'empreses ja han demanat adherir-se a aquest programa i s'han bonificat 13 contractes. 

En l'àmbit més social, s'han obert 49 expedients d’ajuts al lloguer per a contribuir a minimitzar l’impacte de la Covid-19 a les famílies, i s'han atès 1.200 consultes de beques d’estudis postobligatoris, 300 consultes més que l’any anterior. El Consell del Berguedà ha intensificat la difusió del transport universitari per fomentar el transport públic i s'està impulsant projectes digitals de prevenció de l’aïllament de les persones grans als municipis de Berga i Puig-reig. 

Finalment, ha dut a terme el procés de selecció de dos tècnics per tal de tirar endavant el pla de reactivació socioeconòmica del Berguedà i s'està treballant en una campanya de Nadal pel comerç, i ha aprovat una subvenció que bonifica la taxa de recollida comercial pels dies que hagi hagut d’estar tancada l'empresa o persona autònoma durant el 2020.