Ocupació

Puig-reig contracta 3 joves tutelats i extutelats a través del Programa Treball i Formació del SOC

La iniciativa va adreçada a persones joves d'entre 17 i 21 anys

per Pilar Màrquez Ambròs, Puig-reig | 4 de novembre de 2020 a les 17:58 |
Els tres nois contractats pel Programa Treball i Formació de Servei Públic d’Ocupació (SOC) per a joves tutelats i extutelats. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Puig-reig ha contractat 3 joves a través del programa Treball i Formació Joves tutelats i extutelats del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). El programa va adreçat a persones joves d'entre 17 i 21 anys que tinguin la condició de tutelats i extutelats per l'Administració de la Generalitat de Catalunya, en el cas de Puig-reig pels joves menors d'edat que han migrat sols (JMS) del Centre Al Amal. Els joves van començar divendres passat a fer tasques de brigada al municipi i les contractacions tindran una durada de 12 mesos. 

L'Ajuntament de Puig-reig, com a un dels ens públics que optava a alguna de les 200 places que oferia el SOC a través del programa Treball i Formació, n'ha obtingut 3 de les aproximadament 200 oferrides.. També, i dins el mateix programa, al Consell Comarcal del Berguedà se li han atorgat dues places, una de les quals ha permès oferir un contracte de treball a un altre noi extutelat del centre de Puig-reig.


L'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, ha explicitat a la seva satisfacció per una circumstància que ha de contribuir a "l'arrelament d’aquests nois com un veí més al nostre territori". "Creiem que això ha de ser un element més que ajudi a normalitzar la convivència entre les veïnes i veïns de casa nostra", ha afirmat. Des de l'Ajuntament de Puig-reig confien que aquests nois siguin "un referent" per als qui no han pogut accedir al programa. 

El SOC subvenciona els contractes de treball, les accions formatives a realitzar de forma obligatòria durant el contracte dins de l'horari laboral i, si escau, les accions de coordinació i suport tècnic (personal propi o de nova contractació).


L'objectiu principal d'aquest programa és facilitar la transició al mercat de treball ordinari als joves en general, i a aquells que pertanyen a col·lectius vulnerables en particular. Aquesta transició és extremadament necessària en el cas dels joves tutelats i especialment els extutelats per l'Administració de la Generalitat, on el procés administratiu dels i les joves avancen el procés d'emancipació. El programa està cofinançat al 50% pel Fons Social Europeu.
 

Tasques dels 3 joves tutelats i extutelats del Programa Treball i Formació a Puig-reig. Foto: Cedida

 

Participació