La Pobla de Lillet actuarà a l'entorn de l'antic escorxador per convertir-lo en un petit parc fluvial

Les obres s'iniciaran en els propers mesos i finalitzaran durant el primer trimestre de l’any 2021

29 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 18:26h
Zona de l'antic escorxador de la Pobla de Lillet.
Zona de l'antic escorxador de la Pobla de Lillet. | CC Berguedà
La Pobla de Lillet convertirà l'entorn de l'antic escorxador en un petit parc fluvial. Les obres tenen un cost aproximat de 70.000 euros i s'inclouen dins del Pla de Foment Turístic del Berguedà al voltant de la Via Blava, presentat pel Consell Comarcal del Berguedà i finançat parcialment per la Generalitat de Catalunya en el marc de la convocatòria de Plans de Foment de Turisme 2018. Les obres s'iniciaran en els propers mesos i finalitzaran durant el primer trimestre de l’any 2021. 

El Consell de Presidència del Consell Comarcal del Berguedà va aprovar dimecres 28 d'octubre el conveni que ha de servir per regular la col·laboració entre l'Ajuntament de la Pobla de Lillet i el Consell Comarcal del Berguedà per a l'execució de les obres al Parc de l’Escorxador d’aquesta localitat. 

El projecte té com a objectiu aconseguir "un nou parc fluvial urbà per la Pobla de Lillet, ubicat a la zona de l'antic Escorxador, al costat del riu Llobregat", expliquen fonts del Consell. Actualment, en aquesta zona hi ha una construcció molt antiga destinada a magatzem municipal de l’ajuntament i un aparcament. Amb les obres, que inclouen entre altres actuacions, com la construcció d’una passarel·la que travessa el riu Llobregat i connecta les lleres del riu, "es vol reconvertir l'espai urbà en un parc polivalent per realitzar diverses activitats de lleure al voltant del riu, aprofitant el seu potencial esportiu (pesca de truita sense mort) i turístic". 

El projecte es finançarà majoritàriament amb fons de la Generalitat de Catalunya i el resultat final ha de permetre "ampliar els usos culturals i socials de l’espai, així com l'establiment d’aquest com a punt de parada i repòs important per la ruta de la Via Blava".