coronavirus

Un de cada cinc centres escolars del Berguedà ja té classes confinades

La comarca té 13 grups i 347 alumnes confinats, el nombre més alt d'afectats des de l'inici de curs

per Pilar Màrquez Ambròs, Berga | 28 d'octubre de 2020 a les 18:17 |
Pati de l'institut Serra de Noet (arxiu). | Berga
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El nombre de contagis a les aules del Berguedà continua creixent en la setena setmana de curs escolar. A hores d'ara, hi ha 13 grups i uns 347 alumnes confinats, segons les últimes dades facilitades per la conselleria d'Educació (algunes dades arriben amb retard i poden haver-hi petits errors). En els últims 10 dies, s'han detectat 25 positius en l'àmbit escolar. És la xifra més alta de persones confinades a les escoles i instituts berguedans des de principi de curs.

Pel que fa als centres escolars, n'hi ha 8 dels 44 del Berguedà amb alguna classe confinada. O sigui, un 18,18%, una mica menys d'un de cada cinc. 


A Berga hi ha 258 alumnes i 9 grups confinats. La capital de comarca és la població amb més aules afectades Es tracta dels alumnes de quatre grups de l'Institut Serra de Noet, dos de l'Institut Guillem de Berguedà, dos de l'Escola de Xarxa (un a primària i l'altra a batxillerat) i un a l'Escola de Santa Eulàlia. 

A l'Institut Serra de Noet segueixen trampejant la situació, ara amb quatre classes confinades, 109 alumnes i 4 docents a casa. En els últims 10 dies hi ha hagut 9 positius, 8 nois i noies i 1 professor.


A l'Institut Guillem de Berguedà d'aquesta mateixa localitat, hi ha 2 classes confinades amb 68 alumnes i 4 docents a casa. En els darrers 10 dies s'han detectat 2 positius. L'Escola Xarxa, per altra banda, té 2 grups confinats amb 44 alumnes i 2 docents. Els darrers 10 dies s'han registrat 4 positius. 

I per últim, a l'Escola de Santa Eulàlia, hi ha 26 alumnes confinats i un docent d'un grup, segons dades del Departament d'Educació. En els últims dies s'han produït 2 positius de Covid-19. 

Hi ha dos municipis més amb casos a les escoles i instituts. Per una banda, Puig-reig, amb 16 alumnes de l'Escola Sant Martí i 31 de l'Institut de Puig-reig en quarantena. Els dos centres sumen 6 positius de Covid en els últims 10 dies. El municipi de Puig-reig està patint especialment l'esclat de la segona onada i el risc de rebrot a tot el municipi ja supera els 15.000 punts, per bé que s'ha estabilitzat respecte a ahir amb 3 nous positius per PCR. En els darrers 14 dies, s'han detectat 184 positius al poble.

A Gironella, hi ha 18 alumnes confinats de l'Escola Sant Marc de Cal Bassacs i 24 de l'Institut Pere Fontdevila. Els últims 10 dies s'han produït 2 positius a les aules de la vila.

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació