Ingressen a l'hospital sis usuaris de la residència Sant Bernabé afectats per Covid

36 usuaris i 12 treballadors del centre residencial han donat positiu a els proves PCR

26 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 18:54h
Roda de premsa de l'Ajuntament de Berga sobre la situació de la residència Sant Bernabé.
Roda de premsa de l'Ajuntament de Berga sobre la situació de la residència Sant Bernabé. | Pilar Màrquez Ambròs
Sis usuaris dels 36 positius de la residència Sant Bernabé han estat ingressats a l'hospital. L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, han ofert aquest dilluns una roda de premsa per explicar la situació del centre. Segons han informat, també hi ha 12 contagis entre el personal. Per cobrir les baixes dels professionals, el centre està realitzant selecció i contractació de personal.

L'alcaldessa Montse Venturós ha fet una crida a la responsabilitat individual i ha recordat que "és una situació excepcional d'acord amb el que ja fa set mesos que vivim arreu del món". "Avui en dia la situació a la residència Sant Bernabé no és bona. Hi ha una situació de contagis que s'han produït en els darrers dies", ha alertat l'alcaldessa. El regidor Ivan Sànchez s'ha sumat a les advertències de la batllessa, tot expressant que "el que està passant a la nostra residència i a la resta de residències de la comarca i dels Països Catalans no és res més que un reflex del que està passant a la societat i a peu de carrer. Incomplir les normes, el nombre de persones en una trobada, fer botellades, tot plegat té conseqüències", ha dit. Sànchez ha recordat que l'edat mitjana de contagi s'ha disparat en les últimes setmanes, una informació que ja va recollir NacióBerguedà el 16 d'octubre.

Montse Venturós ha sortit al pas dels rumors que havien circulat via Whatsapp i que asseguraven que ella mateixa havia assumit la direcció de la residència davant la baixa de la directora. La directora del centre està de baixa, però l'alcaldessa ha desmentit que ella hagi assumit aquest paper. A hores d'ara, dues persones de l'equip han assumit la coordinació del centre. Malgrat el traspàs de l'Hospital Sant Bernabé de Berga a la Generalitat, la residència continua depenent d'un patronat municipal. 

La batllessa ha destacat que la rapidesa amb què han obtingut els resultats de les PCR, en comparació amb la situació de la primavera a la residència de les Germanetes, ha facilitat que s'hagi pogut actuar d'una manera més eficaç a l'hora de fer la sectorialització de la residència. A la residència, s'ha implementat una zona per a residents contagiats, una per a residents que no tenen el virus, i una tercera per aquells que estiguin pendents de proves. Divendres passat al matí l'alcaldessa de Berga va participar en una reunió conjunta amb afers socials, el centre d'atenció primària, epidemiologia i salut pública per treballar en tots els protocols. 

Cap resident amb símptomes a les Germanetes

El regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha explicat que, en aquesta segona onada, la residència Nostra Senyora de Queralt, coneguda com les Germanetes, es manté controlada.

Sànchez ha afirmat que en aquest centre "ningú ha mostrat símptomes". En aquests moments, no hi ha positius detectats, si bé el Departament d'Afers Socials realitzarà cribatges periòdics en totes les residències, encara que siguin verdes, fins que l'índex de contagis de la població es trobi per sota dels nivells recomanables.

Arxivat a