El concert d'Obeses i la Cobla Berga Jove es farà a Gironella i no a la capital de comarca

L'espectacle de fusió de rock i música tradicional aterrarà al pavelló de la vila el 21 de novembre a dos quarts de 10 del vespre

07 d'octubre del 2020
Actualitzat a la 13:40h
Concert d'Obeses i la Cobla Berga Jove.
Concert d'Obeses i la Cobla Berga Jove. | ACN
L'espectacle de fusió de rock i música tradicional d'Obeses i la Cobla Berga Jove es farà a Gironella i no a la capital de comarca. El quartet de música moderna Obeses, la Cobla Berga Jove i el Cor d'Obeses actuaran el 21 de novembre a dos quarts de 10 del vespre al pavelló de Gironella. Així ho ha confirmat a NacióBerguedà el regidor de Cultura de Gironella, Lluís Vall, després que aquest dimarts al vespre ho avancés Regió7

Aquest concert, que conjuga tradició i modernitat, i que ha causat una autèntica sensació a Catalunya, s'havia programat pel passat 25 d'abril al pavelló vell de Berga. Però la pandèmia va obligar a ajornar-lo i no hi ha hagut acord per reprogramar-lo. 

Lluís Vall ha explicat que "ho hem pres com una oportunitat, un cop que des d'aquest col·lectiu se'ns ha fet una crida per acollir el concert". Les dificultats logístiques i per trobar una nova data han generat aquest canvi de localització. "Crec que acollir aquest concert és fer justícia al territori, perquè aquest és un projecte de talent de casa que ha voltat per Catalunya, i no tenia cap mena de sentit que no hi hagués cap ajuntament de la comarca capaç de poder-lo programar", ha indicat Vall.

Des de l'Ajuntament de Gironella, un cop rebuda la proposta, es va comprovar que el pavelló complís totes les mesures contra la pandèmia i es va decidir apostar-hi. "És un accident molt positiu per la projecció del municipi", ha apuntat el regidor. Al pavelló de Gironella s'hi podran encabir unes 500 persones amb les actuals restriccions de la pandèmia. 

"Es tracta d'un espectacle molt potent que ha estat a altres ciutats catalanes com Manresa, Vilafranca del Penedès o Girona, estem molt contents que vingui a Gironella", ha dit Lluís Vall. "Hem hagut de fer molts esforços logístics i econòmics, però ens hem entès amb Obeses i la Cobla Berga Jove; i podrem gaudir d'aquest gran concert. És un acte de justícia que aquest concert es pugui fer al Berguedà", ha corroborat Vall.

A Gironella, el concert formarà part de la programació cultural de tardor que es presentarà públicament les properes setmanes. 

Gironella serà la cloenda de l'espectacle perquè el 28 de novembre Obeses tanca gira en solitari al Teatre Condal de Barcelona, abans de fer una parada dels escenaris per gravar el seu nou disc. El concert d'Obeses i la Cobla Berga Jove s'ha pogut veure fins ara a Palamós, a la Fira Mediterrània de Manresa, a Sant Cugat del Vallès, Vilafranca del Penedès, Girona i hi ha programada una actuació a Vic el 23 d'octubre. 

Els responsables de la Cobla Berga Jove han assegurat a través de les xarxes socials que "la nostra intenció sempre ha estat treballar per fer-lo a Berga, ha estat sempre la nostra prioritat, però finalment no hi ha hagut acord entre les parts i no volíem renunciar a portar aquest concert a la comarca".

Segons han reiterat, "fem el concert a Gironella per la gent que ens ho ha demanat, públicament i en privat. A Berga no ha pogut ser, i havent sorgit l'oportunitat a Gironella, creiem que és important aprofitar-la i fer el concert a la comarca".
"La previsió de concerts era molt bona per aquest 2020, però la pandèmia ho ha trastocat. Sempre que ha sigut possible hem intentat reprogramar els concerts, però hi ha hagut casos que no ha estat possible, el cas de Berga malauradament no és l'únic", han matisat.

Dificultats logístiques i per trobar data a Berga

Per la seva banda, la regidora de Cultura de Berga, Roser Valverde, ha afirmat a aquest diari que, tal com s'havia acordat fa dues setmanes, després que Lluís Gual, responsable de la Cobla Berga Jove denunciés a Twitter que el concert de Berga continuava sense data,  "es van fer noves reunions entre el consistori i els representants d'Obeses i de la cobla".

"Sabíem que el 28 de novembre era la data límit però vam prendre el compromís de treballar-hi, donant-hi una volta. Vam demanar que deixessin passar la Marató Cultural, que vam organitzar el 25 i 26 de setembre, per centrar-nos en aquesta qüestió", ha dit Valverde. Malgrat tot, el dimarts 29, "quan estàvem reunits amb els tècnics per plantejar justament aquesta qüestió, vam rebre un correu on se'ns informava que veient hi havia dificultats, preferien deixar-ho córrer", ha relatat Roser Valverde.

"Els vam corroborar que nosaltres continuàvem disposats a buscar una data, però vam veure que definitivament se n'anaven a Gironella, no ens van donar temps a formular-los propostes", ha lamentat. 

La intenció, segons ha dit la regidora Valverde, era celebrar el concert al Teatre Municipal, per bé que "l'aforament era molt petit". També hi havia dificultats logístiques perquè l'espectacle comportava dos dies de muntatge i desmuntatge. "Això vol dir, que com que tenim la programació tancada del teatre, havíem de mirar d'encaixar-ho. Però estàvem buscant solucions i plantejant-nos altres espais", ha indicat Roser Valverde.

Valverde ha deixat clar que "ens hauria agradat poder-ho fer, però ens sorprèn molt que s'intenti vendre com una competició entre Berga i Gironella, perquè aquesta rivalitat és fictícia, no hi ha cap mena de problema en treballar col·lectivament i m'alegra veure que Gironella té una bona programació cultural". 
Arxivat a