L'oposició retreu al govern de Berga que el ple d'octubre estigui «buit de contingut»

Cap dels tres grups de l'oposició presentarà ni precs ni preguntes en el tram final de la sessió per evidenciar el que consideren que és "falta d'iniciativa" de l'executiu de la CUP

01 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 14:26h
El ple telemàtic de Berga en una imatge d'arxiu.
El ple telemàtic de Berga en una imatge d'arxiu. | Aj. Berga
Els grups de l'oposició de Berga retreuen al govern de la CUP que "no porti temes propis" al ple ordinari d'octubre. Segons expliquen des de Junts per Berga, ERC i PSC, la setmana abans del ple tampoc hi ha hagut comissions informatives, com acostuma a ser habitual abans de cada sessió ordinària. Per als portaveus dels tres grups, el "poc contingut" de l'ordre del dia del ple ordinari d'aquest dijous demostra "poca iniciativa" de l'executiu.

Per evidenciar "la manca de contingut", cap dels tres grups de l'oposició presentarà ni precs ni preguntes en el tram final de la sessió. 

El portaveu de Junts per Berga, Jordi Sabata, ha lamentat que "es faci un ple buit de contingut quan, especialment en la situació actual de crisi, hi ha molts temes per tractar". Segons el seu punt de vista, el fet de no presentar propostes al ple pot significar que no s'avanci en qüestions importants. Sabata ha afirmat que "la manca d'iniciativa" del govern es posa de manifest especialment en el cas del ple d'aquesta tarda. 

El portaveu d'Esquerra, Ramon Camps, ha destacat que "les necessitats de la ciutat són moltes" i, per tant, "ens costa d'entendre que tinguem tan pocs punts a discutir en el ple". Camps ha dit "que ens fa la sensació que hi hauria d'haver projectes oberts en diversos àmbits i sembla que no és així". "Tots sabem que amb les coses de palau val més asseure's, però com s'avança és portant les coses al ple, sinó queda tot parat", ha expressat Camps. 

Ramon Camps, que ja va ser regidor entre 2011 i 2015 (amb el PSC i com a no adscrit), ha assegurat que recorda "pocs plens amb tan poc contingut". Camps s'ha remuntat a la segona legislatura de Juli Gendrau (CiU). "En aquell moment, sí que recordo que hi va haver un ple que va durar 6 minuts, va ser una època en què hi havia molt pocs projectes", ha expressat Camps. 

Per la seva banda, el regidor del PSC, Abel García, ha afirmat que "per molt que la voluntat sigui col·laborar i ser positiu, no hi ha elements per ser-ho". García ha recordat que ell va ser regidor de la Pobla de Lillet des de 2003 a 2011 i que no "m'hi havia trobat mai, malgrat que en un municipi més petit hi ha menys acció executiva". García ha destacat que "estem en una ciutat on tenim molts problemes pendents que s'han d'encarar de fa molts anys. En moltes de les reunions amb el govern hi ha bona sintonia però, a l'hora de la veritat, qui ha de tenir el lideratge i qui ha de marcar el pas, no ho fa".

Segons Abel García, "els darrers plens s'han salvat força amb les mocions, crec que estem entrant en un cicle cronificat de no acció". 

A banda de la part de control, al plenari d'aquest dijous, hi ha prevista una proposta d'alcaldia: "la ratificació de l'acord de requeriment per a la realització d'actuacions de manteniment de l'ascensor de Queralt". 

El ple ordinari d'aquest dijous, a les 7 de la tarda serà telemàtic i es podrà seguir per Youtube.

Arxivat a