1 de 10
Serveis

El Tribunal de Contractes suspèn la licitació del servei de neteja viària del Vendrell

L’ens decideix aturar l’adjudicació arran d’un recurs presentat per Som Poble - ERC

Ajuntament del Vendrell | ACN
per Gemma Sánchez/ACN, El Vendrell | 14 de març de 2023 a les 10:58 |

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha suspès cautelarment la nova licitació del servei de neteja viària del Vendrell. Ho ha fet públic aquest dilluns a la tarda el grup municipal Som Poble – ERC, que va recórrer l’adjudicació a aquest ens advertint que el concurs públic estava “viciat” per la falta d’un informe econòmic que justifiqués mantenir el servei externalitzat en comptes de municipalitzar-lo.

Al febrer, Som Poble – ERC també va denunciar aquesta licitació al Jutjat Contenciós Administratiu pel mateix motiu, i demanava que ordenés suspendre-la cautelarment fins que s’esclarís si s’havia comès alguna irregularitat en no haver fet un anàlisi econòmic detallat abans de convocar el concurs públic.

La nova licitació de la neteja viària del Vendrell és un contracte de 12,8 MEUR pels propers cinc anys, i resol la pròrroga forçosa en què es trobava el servei des de fa set anys. El contracte actual es va signar el 1999, i el 2016 va vèncer totes les pròrrogues previstes.

Quan va transcendir la denuncia al Contenciós Administratiu, el govern va defensar la legalitat de la licitació, tot assegurant que els informes tècnics fets per la comissió d’estudi eren complerts. L’executiu local va recalcar aleshores que dues terceres parts del ple havien donat suport a mantenir el servei externalitzat i van acusar SP-ERC d’haver recorregut a la justícia per “impotència política”.

 

Participació