Es presenta el 30è volum de les Monografies del Montseny

L’arribada de l’electricitat a Sant Celoni, el Sot de les Mines de Campins o les antigues escoles de Vilamajor, són alguns dels 20 articles que recull

Redacció
12 de juliol del 2015
Actualitzat a les 16:54h
Presentació a Sant Celoni del 30è volum de les Monografies del Montseny
Presentació a Sant Celoni del 30è volum de les Monografies del Montseny | DBM

Joan Campañà i Ros, aquest dissabte a l'Ateneu de Sant Celoni. Foto: DBM


Aquest dissabte 11 de juliol més d'un centenar de persones van fer acte de presència a la Sala Petita de l'Ateneu, lloc on es va fer la presentació del 30è volum de Monografies del Montseny. En la primera part de l'acte Ramon Verdaguer, conductor de la jornada, va fer una explicació sobre la importància de les Monografies del Montseny i la fita que s'ha assolit d'arribar al 30è volum. Tot seguit va fer unes breus pinzellades sobre la vintena d'articles que formen aquest 30è volum.

En el decurs de l'acte també es va fer la lectura de dues poesies de Guerau de Liost, amb l'acompanyament musical d'una viola per donar pas a l'homenatge a en Joan Campañà. Es glossà la seva figura i empenta al capdavant de les Monografies del Montseny i, finalment, l'acte es va acabar amb dues poesies més de Guerau de Liost i una peça musical amb viola, a càrrec de Carles Ferrer i la viola a càrrec de Joana Fugarolas.

Reconeixement a Joan Campañà i Ros

Al pròleg Antoni Pladevall glossa la figura de Joan Campañà, president dels Amics del Montseny en els darreres vuit anys. Aquest any, amb 90 anys complerts, Campañà deixa la direcció de les Monografies del Montseny: en consta com a director des de l'any 2012, però en realitat n'ha estat coordinador i un actiu animador des de 1994. Nascut a Barcelona el 1925, la seva família va començar a estiuejar a Viladrau el 1940. Joan Campañà va poder desenvolupar les seves aficions a l'excursionisme, la història i l'art a l'entorn de l'Associació d'Amics del Montseny.

L’arribada de l’electricitat a Sant Celoni, de Josep Maria Abril; el Sot de les Mines de Campins, de Nemedia Galea; o les antigues escoles de Vilamajor, d'Andreu Pujol, són alguns dels 20 articles que recull aquest 30è volum.
 

30è volum Monografies del Montseny

 

Presentació a Sant Celoni del 30è volum de les Monografies del Montseny. Foto: DBM