El restaurant Can Fabes de Sant Celoni tancarà portes el 31 d'agost

La família Santamaria - Serra ho ha anunciat per carta aquest dimecres posant punt i final a "trenta-dos anys d'una meravellosa aventura culinària i gastronòmica al peu del Montseny"

Jordi Purtí/BaixMontseny.info
17 de juliol del 2013
El restaurant Can Fabes tanca definitivament el 31 d'agost
El restaurant Can Fabes tanca definitivament el 31 d'agost | santceloniacto.blogspot.com.es
El restaurant Can Fabes tanca definitivament el 31 d'agost. Foto: santceloniacto.blogspot.com.es

El prestigiós restaurant Can Fabes de Sant Celoni tancarà definitivament les portes el pròxim dia 31 d'agost "després de trenta-dos d'una meravellosa aventura culinària i gastronòmica al peu del Montseny", tal com es diu textualment en una carta que aquest dimecres ha fet pública la família Santamaria - Serra.

La família recorda que han estat més de tres dècades de creació infatigable; de recerca de la màxima qualitat en el producte i de la perfecció a la cuina i a la sala; de compromís amb les arrels culinàries i amb la seva renovació. "I tot presidit sempre per un ideal que ens va transmetre el cofundador i durant tants anys ànima de la casa, Santi Santamaria: complaure els clients, com seguirem fent, amb tota la il·lusió, fins a l’últim dia".

En aquesta carta, expliquen que un restaurant és un equip "i a Can Fabes estem molt orgullosos dels grans equips que hem format i de la brillant trajectòria de molts grans cuiners i caps de sala i celler que han passat per Sant Celoni". És per això, assegura la família, que en el moment del comiat, per damunt de la tristesa, el sentiment que els domina és la satisfacció.

El mestratge de Santi Santamari

En la carta de comiat també tenen un record per qui fins l'any 2011 va ser l'ànima de Can Fabes, Santi Santamaria . En la seva memòria els queda el seu mestratge "ens va ensenyar a estar satisfets per la feina ben feta". Al cap de dos anys i mig de la seva mort a Singapur, els satisfà també haver mantingut els valors i els ideals que els va inculcar, fins i tot en la seva absència. "Però en aquests temps tan difícils per a la gran cuina del nostre país, a Can Fabes li manca la viabilitat econòmica necessària per continuar un projecte basat en l’excel·lència". Per això han decidit posar el punt final a un dels capítols més brillants de la cuina catalana i europea dels últims vint-i-cinc anys.

El comiat conclou dient que la gran història de Can Fabes no s'acabarà el 31 d'agost sinó que continuarà en els projectes actuals i futurs de totes les persones que han passat per la seva cuina i la nostra sala, així com en el record dels milers de comensals que han estat sempre la nostra raó de ser.

Primer restaurant català tres estrelles Michelin

El Restaurant Can Fabes va obrir a Sant Celoni l'any 1981. Pocs anys després, el 1988 va rebre la primera estrella Michelin, fins l'any 1990 que li van concedir la segona i el 1994 la tercera que va aguantar fins l'any de la mort de Santi Santamaria l'any 2011.

Nova etapa del restaurant

Ara fa un any El Restaurant Can Fabes de Sant Celoni, de dues estrelles Michelin, va estrenar nova imatge corporativa i nous menús . La directora Regina Santamaria va explicar que s'iniciava una nova etapa "després d'un any i mig de transició en què havíem de saber on érem i quin camí volíem seguir". La nova imatge del Restaurant agafa la paraula "Fabes" del quadre que Antoni Tàpies va regalar a la família i el col·loca sobre un fons daurat. La Regina, d'altra banda, va avançar que només hi hauria dos menús degustació que "anirien canviant constantment" i que "es basaran en els productes de temporada".

El mes de setembre de l'any passat van posar en marxa l' Espai Elements i el mes de gener d'aquest any 2013 el xef Xavier Pellicer va deixar el restaurant sent substituït pel francès Jerome Bondaz el mes de febrer.