ERC de Sant Celoni planteja establir una cooperativa km 0 per als pagesos i comerços locals

Davant la negativa del govern per votar-la a favor en el darrer ple, es va retirar per presentar-la en una propesa sessió plenària

Fernanda Crovara, regidora d'ERC a l'Ajuntament de Sant Celoni
Fernanda Crovara, regidora d'ERC a l'Ajuntament de Sant Celoni | Youtube Aj Sant Celoni
Fernanda Crovara
05 de març del 2024
Actualitzat a les 18:04h
El passat 29 de febrer, Esquerra Republicana va presentar una moció per establir una cooperativa Km 0 destinada als pagesos i als comerços locals.

Vam presentar la idea de potenciar una cooperativaBaix Montseny, que reuniria pagesos i ramaders tant del nostre municipi com dels municipis propers, amb l'objectiu de crear una marca reconeguda "Baix Montseny" que afavoreixi el nostre comerç local i promogui un consum sostenible per al benestar de tots nosaltres i del nostre entorn.
 
Ja que que l'actual equip de govern, format per PSC i Alternativa no donaven suport, hem decidit retirar la moció , en la que el partit de Junts s'havia adherit, amb la finalitat de treballar-la mes i tornar-la a presentar en el proper ple d'aquest mes de març, on esperem que aquesta vegada l'equip de govern s'adhereixi o almenys que l'accepti. Malgrat que no estem d'acord en retirar una moció en la que creiem, considerem que aquest projecte va més enllà del que volem o ens agrada, aquesta moció és per al poble.
 
Nosaltres continuarem treballant en aquesta direcció, perquè creiem fermament en el potencial d'aquesta iniciativa per enfortir la nostra comunitat i protegir el nostre entorn natural, oferint productes propis dels nostres socis i d'altres cooperatives elaborats artesanalment i de km 0. Un espai de proximitat per vendre productes frescos i per oferir la màxima confiança i seguretat al consumidor. Perquè Km 0 significa auto abastir-nos amb la gent que està treballant al nostre voltant; la nostra responsabilitat com a ciutadans és comprar als nostres conciutadans.

Fer de Catalunya un país fort implica comprar als nostres conciutadans; fer que Catalunya sigui independent en la nostra economia és comprar als nostres conciutadans, no comprar les taronges a Sud-àfrica o les cireres a Xile, cosa que omple les butxaques dels altres. Un poble fort té una economia forta i això depèn del km 0; depèn que la gent que tenim al voltant tingui els seus recursos, que els camps no es tanquin com va passar amb la indústria metal·lúrgica. Estem parlant del nostre aliment i dels nostres fills.
 
Així, estem compromesos a continuar avançant amb la creació de la cooperativa Baix Montseny, amb l'esperança de poder comptar amb el suport de tota la comunitat i de les autoritats locals en un futur pròxim.
Arxivat a