Protesta de la CNT davant les instal·lacions de Manipulados Madueño de Llinars del Vallès

Denuncien que no s'ha cobrat la nòmina de gener i persisteixen mancances elementals en prevenció de riscos labaorals

Protesta davant les instal·lascions de Manipulador Madueño de Llinars del Vallès
Protesta davant les instal·lascions de Manipulador Madueño de Llinars del Vallès | CNT Vallès Oriental
Redacció
06 d'abril del 2023
Actualitzat el 12 d'abril a les 16:44h
Acció de protesta, aquest dimecres a la tarda, de la secció sindical de la CNT de l'empresa Manipulados Madueño de Llinars del Vallès amb una concentració davant les instal·lacions de l'empresa per reivindicar la fi de la precarietat laboral. Manipulados Madueño és una PIME dedicada a la manipulació i embalatge que ha vingut acumulant diversos problemes interns que han agreujat la situació laboral de la plantilla. En un comunicat han assenyalat aque la situació s'ha fet insostenible i la secció sindical de CNT s'ha plantat.

Segons s'ha informat, l
es treballadores encara no han cobrat la nòmina de gener, i l'empresa no ha volgut facilitar cap documentació que justifiqui la situació econòmica actual de la mercantil, ni a aplicar de forma urgent mesures per millorar les greus mancances de seguretat i sobrecàrregues de treball. La direcció de l'empresa, a més a més, ha anunciat que abans del 15 d'abril no podran abonar la nòmina de març, mentre persisteixen les mancances més elementals en prevenció de riscos laborals (manca de seguretat, sobrecàrregues de treball, entre altres qüestions) que estan repercutint en diverses baixes per Incapacitat Temporal entre el personal.

Atesa la situació de l'empresa que la representació de la mercantil va informar a la plantilla setmanes abans, la secció sindical ha reclamat a l'empresa un Pla de Viabilitat de Manipulados Madueño així com poder pactar l'adequació de les mesures preventives per tal que les més urgents siguin resoltes en els propers dies.

Durant la concentració, que ha reunit a unes 30 persones, s'han reivindicat una solució immediata, "que haguem d’acumular endarreriments d’aquesta manera s’ha tornat una situació insostenible", han afirmat des de la secció sindical de CNT.