Creix el nombre d'instal·lacions fotovoltaiques a Vallgorguina

En dos anys s'ha passat de 12 a 43 en conseqüència de l'aposta per energies alternatives, el preu de l'electricitat i les bonificacions fiscals

S'incrementa la instal·lació de plaques fotovoltaiques a Vallgorguina
S'incrementa la instal·lació de plaques fotovoltaiques a Vallgorguina | Jordi Purtí
Redacció
07 de novembre del 2022
Actualitzat a les 17:01h
Durant aquest any 2022 l'increment d’instal·lacions solars fotovoltaiques de particulars a Vallgorguina està essent molt significatiu, segons ha informat l'Ajuntament del municipi. Els motius són l'aposta per fonts d'energia alternatives, l'augment del preu de l'electricitat i els avantatges fiscals que ofereix el consistori (com la bonificació del 50% durant 3 anys de l'IBI), són alguns dels factors que hi ha tingut a veure, es remarca des de fonts municipals.

Si bé l'increment entre els anys 2020 i el 2021 va ser pràcticament inapreciable passant de 12 a 16 instal·lacions fotovoltaiques, aquest any 2022 s'ha fet un salt qualitatiu en aquest tipus d'energia arribant ja a les 43 instal·lacions.

D’altra banda, recentment l'Ajuntament de Vallgorguina ha aprovat, inicialment, el projecte per a la instal·lació solar fotovoltaica per autoconsum col·lectiu de 10 Kw sobre l'Escola Bressol l'Avet Blau de Vallgorguina amb un pressupost d'execució per contracte de 32.240,85 euros, (IVA no inclòs).
 
Arxivat a