Llinars ratifica l'adhesió de Sant Pere de Vilamajor i Cànoves i Samalús a la Comunitat de Municipis del Baix Montseny

L'acord s'ha pres en sessió plenària amb els vots a favor d'ERC, Junts i Mall i l'abstenció del PSC

Sessió plenària de l'Ajuntament de Llinars del Vallès
Sessió plenària de l'Ajuntament de Llinars del Vallès | YouTube Aj Llinars del Vallès
Redacció
27 de juliol del 2022
El ple ordinari de l'Ajuntament de Llinars del Vallès ha ratificat aquest dilluns la incorporació dels municipis de Sant Pere de Vilamajor i de Cànoves i Samalús, com a nous membres de la Comunitat de Municipis del Baix Montseny, amb els vots a favor d'ERC, Junts i MALL i l'abstenció delo PSC. De fet, els dos municipis hi estan adherits  dels del 13 de novembre bde 2020, en el cas de Sant Pere de Vilamajor i del 26 d'abril de 2021, en el cas de Cànoves i Samalús. Els plens municipals de tots els ajuntaments membres han de ratificar la incorporació.

L'alcalde Martí Pujol d'ERC, ha explicat que la Comunitat de Municipis del Baix Montseny no s'ha creat, de moment, per esdevenir comarca, però sí que ha remarcat que els pobles veïns a la vora del Montseny i la Serralada de Marina són "d'una tipologia molt diferent als del Baix Vallès o Granollers". Per Pujol, que ha recordat que com a mínim representants de set municipis del Baix Montseny formen part del Govern del Consell Comarcal del Vallès Oriental, la Comunitat serveix perquè tots aquests municipis puguin fer coses conjuntes en temes de cultura, turisme i econòmics, entre d'altres.

Per Joan Ramon, regidor del PSC, ara no és el moment de debatre que és el Baix Montseny "ens sembla molt bé que la gent es vulgui apuntar a clubs, però aquest no l'acabem d'entendre però tampoc no estem en contra que hi hagi més pobles que vulguin afegir-s'hi". Tampoc no acaba d'entendre com l'alcalde de Sant Celoni, Raül Garcia, un dels màxims impulsors de la Comunitat de Municipis del Baix Montseny sigui, a la vegada, vicepresident del Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Fidela Frutos, regidora del MALL, va ser una mica més crítica amb els objectius estratègics de la Comunitat, sobretot en matèria mediambiental. De tota manera va expressar el seu convenciment que com més pinya es faci més bé es podran superar les dificultats que vindran en un futur nbo massa llunyà.

Jaume Majoral, regidor de Junts i membre del Govern municipal tambér hi vota a favor destacant la importància dels termes municipals de Sant pere de Vilamajor i Cànoves i Samalús.