Riells i Viabrea commemora amb un concert el 25è aniversari de la mort de Mossèn Pere Ribot

«Ribot de Música» impulsat per l'Ajuntament de Riells i Viabrea i organitzat per La Fàbrica de Lied anirà a càrrec de la soprano Montserrat Seró, el guitarrista Bernardo Rimbaud i el Cor Lutiana

La soprano Montserrat Serò actuarà en el Concert Ribot de Música
La soprano Montserrat Serò actuarà en el Concert Ribot de Música | Montserrat Seró - YouTube
22 de juliol del 2022
Actualitzat el 23 de juliol a les 9:47h

Aquest dissabte 23 de juliol a Riells i Viabrea tindrà lloc el concert de LiedRibot de Música en commemoració del 25è aniversari de la mort de Mossèn Pere Ribot (va morir el 24 d'agost de 1997). anirà a càrrec de la soprano Montserrat Seró, el guitarrista Bernardo Rimbaud i el Cor Lutiana, sota la direcció de Quim Riumalló i impulsat per l'Ajuntament de Riells i Viabrea i organitzat per La Fàbrica de Lied. El concert tindrà lloc a l'Abadia de Riells. A l’acte també es durà a terme una lectura de poemes de poemes de Mossèn Pere Ribot a càrrec de Montcabrera Teatre.

Nascut a Vilassar de Mar (Maresme) mossèn Pere Ribot l'any 1941 fou nomenat rector de Sant Martí de Riells del Montseny, que durant la postguerra fou un dels primers fogars del catalanisme. El 1983 va rebre la Creu de Sant Jordi. El 1986, el guardó Jaume I de la ciutat de Barcelona, el premi El Montseny i el premi d'actuació cívica de la Fundació Lluís Carulla. Té un carrer i un institut d'ensenyament secundari dedicats a Vilassar de Mar, un monument a la Plaça de l'Església de Breda i un altre a la Plaça de l'Església de Vilassar de Mar.

El llegat poètic de Mn. Pere Ribot esdevé un testimoni ben singular en el context literari del s. XX, precisament perquè exemplifica com pocs el fenomen de la recepció de la inspiració empeltada a la fe cristiana; d'una inspiració que l'entronca a la tradició dels antics aedes, per als quals la poiesis , el do de la creació artística, es confonia amb la profecia.

 

 

Arxivat a