Pallassos Sense Fronteres es desplaça a Polònia per a oferir suport emocional a la infància refugiada d'Ucraïna

Els clowns desplaçats visitaran estacions de tren, punts de recepció, centres culturals i escoles de Varsòvia, Przemysl, Medyka i Lublin

L'artista de Pallassos Sense Fronteres, Jorge Sierra, durant l'expedició a Ucraïna el 2018
L'artista de Pallassos Sense Fronteres, Jorge Sierra, durant l'expedició a Ucraïna el 2018 | PSF
Redacció
17 de març del 2022
Actualitzat a les 12:56h
Els artistes de Pallassos Sense Frontreres Nacho Camarero, Boris Ribas, Lucia Pennini i Antoine Durdilly fins el 25 de març duran a terme una gira d'espectacles en diversos municipis de la frontera polonesa i de la capital, Varsòvia, amb l'objectiu d'oferir suport emocional i psicològic a través del riure als centenars de milers de nens i nenes (i les seves famílies) que han fugit de la guerra a Ucraïna.

Els artistes voluntaris visitaran estacions de tren, punts de recepció, centres culturals i escoles de les localitats de Varsòvia, Przemysl, Medyka i Lublin, on faran espectacles basats en la comicitat del clown i el circ per a la població refugiada.

Aquesta és una expedició organitzada a contrarellotge que s'ha fet possible gràcies a la confiança dels 900 donants periòdics que té l'organització i que li permeten poder actuar amb més independència financera en emergències com aquesta. Es preveu organitzar almenys dues gires més durant aquest any en aquest territori. Pallassos Sense Fronteres continua treballant també a Líban, Colòmbia i, pròximament, ho farà a Zimbàbue i l'Equador.

No és la primera vegada que la ONG afronta la crisi d'Ucraïna. Durant el 2018 i 2019, Pallassos Sense Fronteres ja va realitzar tres expedicions a l'est del país i en la capital, Kiiv, per a atendre la infància desplaçada pel conflicte del Donbass, que llavors ja havia provocat el desplaçament forçós d'1,8 milions de persones. En total, es van realitzar 67 espectacles per a 5.362 nens i nenes.

Avui dia i segons dades d'ACNUR, ja són més de 2,5 milions les persones que han travessat la frontera d'Ucraïna buscant un refugi segur als països fronterers i en altres estats de la Unió Europea. A Polònia han arribat més de 1,6 milions de persones, la majoria dones i nens.

Donatius a Pallassos Sense Fronteres
Per poder fer arribar algun donatiu a l'entitat es por emplenar el formulari del web http://www.clowns.org/dona, enviar els diners a través de Bizum al cosi 02033, o bé per transferència bancària al compte Triodos Bank ES31 1491 0001 2120 1363 6127.