La delegació de Mans Unides al Vallès Oriental engega la campanya 2022

Amb el lema «La nostra indiferència els condemna a l'oblit» es volen aconseguir 67.000 euros per posar en marxa una escola taller de fusteria al Congo

Imatge de la campanya 2022 de Mans Unides
Imatge de la campanya 2022 de Mans Unides | Mans Unides
08 de febrer del 2022
Actualitzat a les 10:35h
La tasca que es planteja Mans Unides per a la campanya d'aquest any 2022 és evitar que el mur de la indiferència i la desigualtat condemnin a més d'un milió de persones empobrides i famolenques a qui no s'ha de donar l'esquena. No es vol quedar impassible davant la desigualtat que condemna a l'oblit i a la marginació a dones, nens, gent gran, persones amb discapacitat i monories ètniques que representen als "desheratats" de la terra. Per això, el lema global de la campanya d'aquest any és "La nostra indiferència els condemna a l'oblit".

I des de la delegació de Mans Unides al Vallès Oriental també volen contribuir a millorar la situació de totes aquestes persones que la Covid ha fet incrementar. Aquest dilluns s'ha presentat la campanya que enguany es farà a la comarca i que començarà dissabte vinent amb l'acapta habitual a les parròquies vallesanes. Els diners solidaris, va explicar Josep Maria Pagès, es destinaran a un programa de formació i integració socioeconòmica del jovent de Kisantu, a la República Democràtica del Congo. La proposta té un cost de 79.342 euros, dels quals gairebé un 84,4% els aporta Mans Unides, uns 67.000 euros.

El projecte té la finalitat de poder posar en marxa una escola taller de fusteria per millorar les competències professionals i que faciliti la inserció laboral dels més joves. Es rehabilitaran dues aules de formació de 53 m2 cadascuna i una sala de pràctiques de 250 m2. Es farà un nou bloc sanitari annex i es comprarà la maquinària i l'equipament necessari. Aquesta nova escola taller podrà donar l'oportunitat de formar-se a 60 joves més per any (30 per curs). De fet, El soci local de Mans Unides ja té operativa des de l'any 2020, una escola taller de formació mecànica.

50 anys de Mans Unides al Vallès Oriental
Mans Unides del Vallès Oriental es planteja aquest any 2022 com un retorn a la normalitat estroncada per la pandèmia aquest darrers dos anys. Per això, les activitats programades ja preveuen alguna xerrada presencial a les escoles i instituts que ho sol·licitin per explicar la situació real de les persones beneficiàries dels projectes i la necessitat d'ajuda.

Igualment s'ha programat el 19 de maig dintre de l'excursió popular de Granollers que organitza l'Agrupació Excursionista, un esmorzar solidari. El 28 de maig en el Teatre-Auditori de Granollers celebraran el 50è Aniversari MUVO amb la col·laboració del Roc&Gospel de la Roca, que també estan celebrant el 10è aniversari. I l’11 de juny la Festa Solidària a la Plaça de la Porxada de Granollers.

Recaptació dels anys 2020 i 2021
No han estat anys fàcils, però tot i haver de superar un munt de dificultats tant l'any 2020 com el 2021 les aportacions han superat els 60.000 euros, tal com va detallar José Latorre, tresorer de Mans Unides al Vallès Oriental. Concretament, l'any 2020 l'aportació va ser de 61.606,62 euros i el 2021 63.347,83 euros.

Les conseqüències de la pandèmia ha alterat les previsions que tenien al començament de l'any passat. El desenvolupament del programa de sobirania alimentària a Pocoata,
Departament de Potosí (Bolívia) s'ha alentit. En conseqüència han aplicat de la seva aportació el 50% del projecte 33.025 euros. Al desenvolupament del programa de sobirania alimentària de dones a Corredor Seco (Hondures), des del Vallès Oriental hi han aportat la resta de la seva aportació neta.

A més, l'enllaç de Mans Unides al consell de Cooperació de Granollers, Ramon Hirujo, recordava també la col·laboració dels ajuntaments de la comarca en les seves campanyes que han aportat 31.000 euros.