Keita Baldé: d'Arbúcies a ser campió de la Copa d'Àfrica amb el Senegal

El futbolista nascut al 1995 està molt vinculat al Baix Montseny, sobretot a Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera

Keita Baldé amb la samarreta de la selecció del Senegal
Keita Baldé amb la samarreta de la selecció del Senegal | Instagram @keitabaldeofficial
Redacció
07 de febrer del 2022
Actualitzat a la 13:27h
El futbolista Keita Baldé s'ha proclamat al Camerun, campió de la Copa d'Àfrica 2022 aquest diumenge amb la selecció del Senegal després de guanyar la final als penals a la selecció d'Egipte. El partit havia acabat 0-0. El senegalès, nascut a Arbúcies i molt vinculat al Baix Montseny, sobretot a Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera, actualment  jugador del Cagliari italià, ha fet història ja que mai el Senegal havia guanyat la Copa d'Àfrica. "Hem entrat a la història del Senegal", ha manifestat.

Keita Baldé comparteix selecció amb jugadors com Edouard Mendy (Chelsea), Sadio Mané (Liverpool), Kalifou Koulibaly (Napoli) o Abdou Diallo (Paris Saint Germain), entre mols altres que formen part d'equips de primera fila a Europa.

L'arbucienc és un rodamon del futbol després de jugar en les categories inferiors d'equips del Baix Montseny va passar pel planter del FC Barcelona, Cornellà, Lazio, Inter de Milà, Monaco i ara al Cagliari. També ha jugat amb la selecció Catalana i en ocasions ha deixat entreveure el seu costat més solidari com fa dos anys denunciant la situació dels temporers a Lleida. "Ningú mereix la indiferència dels temporers", va manifestar. Keita Baldé va pagar allotjament i menjar a noranta temporers.