El bredenc Andreu Pujol Mas publica «101 anècdotes del Montseny»

És una edició amb una gran riquesa d'imatges que serveix, amb el pas de les pàgines, per fer un tomb i endinsar-se per tot un territori ple de contrastos

Andreu Pujol Mas amb un exemplar del seu darrer llibre 101 anècdotes del Montseny
Andreu Pujol Mas amb un exemplar del seu darrer llibre 101 anècdotes del Montseny | Cedida Andreu Pujol Mas
26 de juny del 2021
Actualitzat el 28 de juny a les 8:59h
El massís del Montseny no ha deixat mai de ser una font d'inspiració. Això ha portat a l'historiador, polític, tertulià, articulista i escriptor de Breda, Andreu Pujol Mas, a escriure el llibre recentment publicat 101 anècdotes del Montseny (Ed. Edafós), de la col·lecció Km 0 producte local. Es tracta d'un volum que comprèn més d'un centenar de textos amens i didàctics que recullen fets històrics, llegendes, oficis, personatges i altres curiositats del massís del Montseny.

És una edició amb una gran riquesa d'imatges que serveix, amb el pas de les pàgines, per fer un tomb i endinsar-se per tot un territori ple de contrastos: proper a la ciutat, però, a la vegada, força desconegut fins fa relativament poc. El dinamisme de les seves valls difereix de la calma i l’aïllament dels seus boscos i cims, indrets rics en llegendes misterioses i supersticions.

Fins i tot el paisatge mediterrani de les cotes més baixes difereix del clima subalpí de les altures en qüestió de pocs quilòmetres. El Montseny ha estat inspiració de literats i artistes de tota mena, i lloc d'estiueig de les classes benestants, però també és el paratge de les feines extenuants de bosquerols, pagesos, carboners i terrissaires. Bruixes, pintors, dones d'aigua, militars, clergues, presidents, tritons, avets i reis, sempre a l'ombra de les muntanyes.

Andreu Pujol Mas és autor d'altres llibres com Podran arranar, però no desarrelar. Vida de mossèn Pere Ribot i Sunyer (2012), Ministeri d'Incultura (2013) i Vam fer un referèndum (2018)