espectacles

La ballarina i coreògrafa Ursula Graber posa en escena «Woman Hood»

L'artista austríaca viu a Girona i està vinculada al Baix Montseny

per Redacció, 17 de març de 2021 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


La ballarina i coreògrafa austríaca Ursula Graber, resident a Girona i vinculada al Baix Montseny, representarà en línia els dies 19 i 20 de març, l'espectacle de dansa contemporània Woman Hood amb el que explora amb humor diferents mons femenins. Una obra amb la qual continua la recerca sobre la dona que va començar a Starlight Killjoy Coquelicot (2020).


L'espectacle intenta crear en el microcosmos de l'escenari una base feminista basada en fortes figures femenines, en una societat que encara està dominada pel patriarcat. En un món escènic màgic, amb dansa contemporània, amb un vestuari molt elaborat i una música engrescadora, Woman Hood sacseja i sorprèn.

L'obra, inspirada en el llibre de Sara Ahmed Living a feminist life (2017), està estructurada en quatre parts, aparentment sense connexió, protagonitzades per diferents heroïnes: una guerrera, el personatge mitològic de Medea revisitat, una boja que tot ho qüestiona i finalment un recull de totes elles i multiplicades infinitament. Woman Hood, "Són personatges que han sorgit de buscar la història de dones importants per a la humanitat, amb les que he transformat la seva sensació d'estar en aquest món", ha explicat l'artista.


Una vegada acabat l'espectacle hi haurà tertúlia amb els artistes. El divendres 19 de marc a les 19 h en alemany i el dissabte 20 de març a les 20 h en català.

Ursula Graber l'any 2019 va rebre el Startstipendium, una beca de Música i Arts escèniques del Ministeri Federal Austríac per a la UE, Art i Cultura per a artistes excepcionals. Va estudiar dansa contemporània centrant l'interès en la creació a La Manufacture - Haute École des Arts de la Scène, Lausanne (Suïssa) i la Universitat Anton Bruckner a Linz (Aústria). Avui viu i treballa a Girona i Graz.


 

 

Participació