La ballarina i coreògrafa Ursula Graber posa en escena «Woman Hood»

L'artista austríaca viu a Girona i està vinculada al Baix Montseny

La ballarina i coreògrafa Ursula Graber a Woman Hood
La ballarina i coreògrafa Ursula Graber a Woman Hood | © Clemens Nestroy
Redacció
17 de març del 2021
Actualitzat a les 10:40h


La ballarina i coreògrafa austríaca UrsulaGraber, resident a Girona i vinculada al Baix Montseny, representarà en línia els dies 19 i 20 de març, l'espectacle de dansa contemporània WomanHood amb el que explora amb humor diferents mons femenins. Una obra amb la qual continua la recerca sobre la dona que va començar a StarlightKilljoyCoquelicot (2020).

L'espectacle intenta crear en el microcosmos de l'escenari una base feminista basada en fortes figures femenines, en una societat que encara està dominada pel patriarcat. En un món escènic màgic, amb dansa contemporània, amb un vestuari molt elaborat i una música engrescadora, WomanHood sacseja i sorprèn.

L'obra, inspirada en el llibre de Sara Ahmed Living a feministlife (2017), està estructurada en quatre parts, aparentment sense connexió, protagonitzades per diferents heroïnes: una guerrera, el personatge mitològic de Medea revisitat, una boja que tot ho qüestiona i finalment un recull de totes elles i multiplicades infinitament. WomanHood, "Són personatges que han sorgit de buscar la història de dones importants per a la humanitat, amb les que he transformat la seva sensació d'estar en aquest món", ha explicat l'artista.

Una vegada acabat l'espectacle hi haurà tertúlia amb els artistes. El divendres 19 de marc a les 19 h en alemany i el dissabte 20 de març a les 20 h en català.

UrsulaGraber l'any 2019 va rebre el Startstipendium, una beca de Música i Arts escèniques del Ministeri Federal Austríac per a la UE, Art i Cultura per a artistes excepcionals. Va estudiar dansa contemporània centrant l'interès en la creació a La Manufacture - HauteÉcoledes Arts de la Scène, Lausanne (Suïssa) i la Universitat Anton Bruckner a Linz (Aústria). Avui viu i treballa a Girona i Graz.


 
Arxivat a