Martí Boada publica «Poesia Forestal», 130 poemes que testimoniatgen el vast univers «boadià»

El naturalista celoní resident a Campins transcriu «La música aèria de les capsades, la remor del sotabosc, els cants nupcials o les veus territorials dels ocell...»

Poesia Foresta, el llibre poètic de Martí Boada
Poesia Foresta, el llibre poètic de Martí Boada | Jordi Purtí
Redacció
09 de març del 2021
Actualitzat a les 11:35h
"La música aèria de les capsades, la remor del sotabosc, els cants nupcials o les veus territorials dels ocells. Hi ha un moment que ni la caixa d'eines del coneixement popular, ni l'instrumental que ha fornit l'acadèmia no són suficients. Ni mètode ni unitats de mesura tècnics no són suficients: he hagut de recórrer a l'esperit, al llenguatge poètic, per a intentar explicar amb sensacions el que sento en el bosc i pel bosc." Així és com explica Martí Boada la seva darrera publicació Poesia Forestal (El Cep i la Nansa Edicions).

Doctor en ciències ambientals, geògraf, divulgador, professor d'universitat i autor de més d'un centenar de llibres amb Poesia Forestal travessa els orígens del coneixement i la passió. L'amor cap a l'entorn natural, la crida al canvi, el viatge a l'altre hemisferi, el laberint del temps, l'amistat, l'espera i l'observació… L'origen de totes aquestes vivències i històries motiven l'acció, són la primera raó que animen l'escriptura, el punt on una altra forma de comunicar amb la natura comença. Més de 130 poemes que donen testimoni (i plaer) del vast univers boadià.

Com diu Ona Balló, autora del pròleg, el llibre "sorprèn i comprèn."
Tota una invitació per la regió sensible del poeta que va des de diàlegs amb altres poetes (Neruda, Vinyoli…) a altres científics (Wagensberg, Margalef…), a gent del Montseny, fins a totes la bellesa de la flora i la fauna.
 

Martí Boada sorprèn amb el llibre Poesia Forestal Foto: El Cep i la Nansa Edicions


 
Arxivat a