El Sindicat de Poble ocupa un bloc de 19 pisos a Sant Antoni de Vilamajor

És propietat d'una entitat bancària, l'han batejat com el «Bloc del Sindicat» i el cedidan a 21 persones veïnes del municipi

El bloc ocupat a Sant antoni de Vilamajor
El bloc ocupat a Sant antoni de Vilamajor | SdP Vilamajor
Redacció
09 de novembre del 2020
Actualitzat a les 20:20h
La lluita a favor de l'habitatge de Sindicat de Poble de Vilamajor no tér aturador. Aquesta tarda ha anunciat l'ocupació d'un bloc de pisos d'una entitat bancària que portava molts anys abandonat i en condicions deplorables al centre de Sant Antoni de Vilamajor. Fa uns dies que hi han entrat i ja s’està rehabilitant i habitant. En el comunicat que han fet públic assenyalen  que la propietat d'aquest edifici "ha estat alimentat per quantitats ingents de diners que vam pagar el poble amb els nostres impostos". En aquest bloc hi ha 19 dels 132 habitatges a Vilamajor en mans de grans tenidors que fa més de dos anys que estan buits.

Des d'avui el bloc té nom propi: Bloc del Sindicat. La intenció de SdP és rehabilitar-lo amb la feina desinteressada de molta gent i s'hi allotjaran 21 veïnes del poble, incloent 7 menors. En sintonia amb els valors del Sindicat, es fomentarà la bona convivència, el respecte, el suport mutu i la implicació veïnal. Des de la posició de força de l'ocupació social exigeixen a la propietat lloguers socials per a la gent del bloc, com s'ha fet en altres casos i s'ha aconseguit.

El moviment popular per l'habitatge defensa les ocupacions socials als pisos buits de bancs, fons voltors i grans tenidors perquè consideren que és l'alternativa  de la gent més desafavorida que es troba en situació límit. "Una llar assegurada és fonamental per a la salut i la vida. Volem recuperar la funció social de l’habitatge, avui trastocada pels interessos de bancs, fons voltors i grans propietaris, i tenir a disposició un parc d’habitatge de lloguer públic i social.", manifesten des del Sindicat de Poble.

Critiquen el "sistema injust que imposa una legalitat feta a mida per perpetuar els privilegis d'uns pocs", i ara, més que mai, conclouen que és el moment d'estar unit  i plantar cara per construir una societat solidària i no deixar ningú enrere.
 

Lluita per l'habitatge de Sindicat de Poble de Vilamajoe Foto: SdP Vilamajor