A Sant Celoni s'apuja el rebut de les escombraries i es congela l'IBI i les plus vàlues

L'any 2021 les escombraries domèstiques costaran 147,55 euros però el servei seguirà sent deficitari

Contenidors d'escombraries a Sant Celoni
Contenidors d'escombraries a Sant Celoni | Jordi Purtí
Redacció
04 de novembre del 2020
Actualitzat a les 11:50h

L'Ajuntament de Sant Celoni ha aprovat les ordenances fiscals per a l'any 2021 que congelen els principals impostos com ara l'IBI o Plus vàlues i la major part de les taxes com clavegueram, guals o ocupacions de la via pública. Les ordenances es van aprovar al Ple Municipal del 2 de novembre amb els vots a favor de l'equip de govern -format per Junts per Catalunya i Esquerra Republicana- dels regidors de la CUP i l'abstenció del PSC. 

Per fer front a l'augment continuat del cost del servei de recollida i tractament de residus, s'incrementarà el rebut d'escombraries pels habitatges que passarà a costar 147,55 euros, un 20 per cent més del que costava fins ara. Tot i això, el servei seguirà sent deficitari, ja que la previsió d'ingressos per mitjà de la taxa és d'1.405.917 euros mentre que el cost del servei és d'1.766.000 euros. Aquesta diferència es cobrirà amb altres partides del pressupost municipal. 

Les persones amb ingressos més baixos poden sol·licitar la tarifa reduïda de 18 euros i fent ús de la Deixalleria es pot aconseguir una bonificació de fins a un 20 % de rebaixa. El cobrament es continua fraccionant en tres terminis.

Pel 2021 la taxa d'escombraries de Sant Celoni continuarà sent de les més baixes de la comarca després de les pujades generalitzades que han realitzat la majora d'ajuntaments per fer front a l'augment del servei per part del Consorci de Residus del Vallès Oriental.

Arxivat a