patrimoni arquitectònic

L'Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera formalitza la compra de la Casa de les Monges

Aquesta setmana s'ha signat la compravenda per 625.000 euros amb la congregació religiosa de les Filipenses

per Redacció, 2 de juliol de 2020 a les 11:45 |
La Hermana Nieves de la congregació religiosa de les Filipenses i Dani Fernández alcalde de Sant Esteve de Palautordera formalitzen la compravenda de l'immoble | AJSEP
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera mitjançant l'alcalde Dani Fernández i la congregació religiosa Filipense, representada per las Hermana Nieves, han formalitzat dimarts d'aquesta setmana la compravenda de la casa de les Monges, que va ser una escola a mitjans del segle passat. El ple del 26 de febrer va aprovar per unanimitat l'adquisició per part de l'Ajuntament d'aquest equipament privat, que ara passarà a ser públic. El preu de la compravenda ha estat de 625.000 euros, havent-se pagat 200.000 a la signatura i preveient 5 terminis de 85.000 euros en els propers 5 anys.

L'ús del nou equipament serà inicialment molt limitat, degut a que cal fer-ne adaptacions per poder fer-hi activitats de concurrència pública. Les primeres actuacions ja s'estan valorant per part dels serveis municipals i en els propers mesos es començarà a treballar en el projecte a llarg termini per determinar diferents activitats i usos que s'hi podran fer per part de le ciutadania i les entitats. Mentrestant, la planta baixa i el jardí, estan sent usats per alguns dels grups del casal d'estiu 2020.


L'alcalde de Sant Esteve de Palautordera ha destacat el valor sentimental que té aquest edifici per al municipi i ha explicat que també es preveu, en les properes setmanes, organitzar una jornada de portes obertes perquè els ciutadans de Sant Esteve de Palautordera puguin visitar l'estat actual de la casa, cosa que donarà l'oportunitat a molts veïns i veïnes que varen anar-hi a l'escola, hi tornin després de molts anys.

 

Participació