Consell Infants

Sant Hilari Sacalm celebra el primer ple infantil de la legislatura

Els seus membres escullen el projecte de “Creació de Colònies de Ratpenats”.

per Redacció , 16 de desembre de 2019 a les 15:25 |
Ple infantil Sant Hilari Sacalm | AJSHS
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell d'Infants Municipal ha celebrat, a la sala de plens de l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, el primer ple infantil d'aquesta legislatura, per debatre i sotmetre a votació els projectes medi ambientals que treballaran els alumnes de 5è i 6è del municipi durant aquest curs escolar. El Consell d'Infants Municipal és un dels òrgans de participació més consolidats al municipi i està format per tots els alumnes de 5è i 6è del Col·legi Sant Josep i de l'Escola Guilleries. D'entre tots, els mateixos alumnes han escollit els 13 "regidors" que conformen el Ple d'Infants Municipal, com a representants de tots els nens i nenes de Sant Hilari Sacalm: Carla Pérez, Guillem Reixach, Èlia Gallart, Achraf Laaouni, Salma Bellaiel, Queralt Rotllant, Guillem Rodríguez, Duna Mayorgas (Erola Rotllant), Pep Rojas, Jordi de Buen, Maria Raset i Ayoub Alilich, que actuaran com a eegidors infantils. Adonis Bravo ha estat escollit alcalde.

Abans de començar la sessió, el regidor de Participació Ciutadana de Sant Hilari Sacalm,  Jordi Moragas, ha destacat la importància de donar veu també als més joves del municipi i d'inculcar-los el dret dels ciutadans de participar de les decisions del municipi. Per la seva banda, la regidora d'Educació Georgina Vilà, ha valorat la implicació de les escoles en el projecte i ha animat als representants a defensar les seves propostes i a consensuar-ne una a través del diàleg, el debat i la votació.


El Consell d’Infants Municipal fins ara ha estat treballant els quatre projectes de biodiversitat que s'han proposat des de la regidoria de medi ambient, i que en aquest ple s'han sotmès a votació, per acabar escollint-ne només un. Abans però, el regidor Jordi Rotllant ha explicat cadascun d'aquets projectes, que mantenen en comú l'aposta per afavorir l'equilibri natural al nostre entorn. Les temàtiques proposades eren: Caixes niu per insectívors, Colònies de ratpenats, Jardins Florals per insectes i Espai Natural a la depuradora.

A l'iniciar la sessió plenària, l'alcalde infantil ha agraït la presència dels assistents que omplien la sala de plens i ha donat pas a que cada classe exposés els motius del projecte que consideressin més idoni. Els regidors han detallat les seves propostes, han explicat el perquè en demanaven el vot i han defensant les corresponents argumentacions, denotant la bona feina feta fins ara, a les escoles. Finalment, s'han produït les esperades votacions, que han proclamat com a projecte guanyador la creació de colònies per ratpenats.


Una vegada conegut el projecte guanyador, els alumnes de 5è i 6è del municipi hauran de treballar i elaborar una proposta adequada a les necessitats del municipi, que permeti implementar una colònia de ratpenats a Sant Hilari Sacalm que acosti una mica més a l'equilibri natural. 

D'aquesta manera, Sant Hilari Sacalm es convertirà en municipi pioner pel que fa a la creació de colònies de ratpenats en benefici de l'equilibri natural, i tot plegat, gràcies a la feina, implicació i participació dels infants del municipi.

 

 

Participació