Les obres a plaça Espanya de Sabadell acabaran al febrer de 2018

L’Ajuntament preveu que el parc resultant podrà donar-se per acabat en el termini d’un any | Comptarà amb un amfiteatre, zones de joc i un petit bosc

Esbós de com quedarà la plaça Espanya al final de les obres
Esbós de com quedarà la plaça Espanya al final de les obres | Ajuntament de Sabadell
Albert Segura
20 de gener del 2017
Actualitzat a la 13:30h
Les obres de plaça Espanya de Sabadell acabaran de manera definitiva al febrer de l’any 2018, a molt estirar. Així ho ha assegurat el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, en la presentació de la segona fase d’obres a la zona on s’hi està construint l’intercambiador de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) amb Rodalies de Catalunya.
 
L’espai comptarà amb un amfiteatre, una zona de jocs infantils pensats per motivar l’activitat física. “S’ha fet una zona frontal que separa amb zona verda l’espai dels cotxes i per on passen les persones, i s’han fet itineraris, amb la idea que sigui un passeig agradable i comuniqui espais, volem tenir un petit bosc a la ciutat”, explica Guerrero.
 
L’espai, a més, comptarà amb superfície tova pensada per poder filtrar i drenar l’aigua de pluja i que no es perdi. També s’integraran uns bancs amb connexions USB perquè els usuaris puguin recarregar els telèfons mòbils amb l’energia subministrada per plaques fotovoltaiques.
 
“La idea és començar a treballar al maig”, ha afegit el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, data aproximada en què també es preveu l’entrada en funcionament de les tres estacions restants dels FGC a la ciutat. El pressupost de les obres d’aquesta segona fase és de 1.192.000 euros, i el total de les dues fases puja fins els 2 milions d’euros.
 

Maties Serracant i Xavi Guerrero, aquest divendres a la plaça Espanya. Foto: Juanma Peláez