Vídeos

Anterior
Següent
La infància de Jéssica Albiach: «Vaig créixer una mica en tribu»
29 d'abril del 2024

La cap de files dels comuns a les eleccions, Jéssica Albiach, repeteix candidatura al Parlament però encara no s’ha acostumat del tot a les fotografies. Li ve de petita, explica, mentre ensenya una imatge que serveix per recordar la seva infància. “Jo estic fent-hi una ganyota i l’he escollit perquè reflecteix molt bé el que em passa amb les fotos, encara que ara em toqui tenir la meva cara per tot Catalunya, i és que no m’han agradat mai”, comenta. Allò li generava una contradicció, perquè el món de la fotografia -si no hi havia de sortir ella- sí que era un pol d’atracció per a la Jéssica que encara vivia al País Valencià. Més tard, ho solucionaria estudiant fotografia, per poder-la practicar sense patir la pressió del focus. 

Al retrat que sosté a les mans, després de l’entrevista política amb Nació prèvia als comicis del 12 de maig, apareix la mare de la candidata. Volten per València, creu recordar Albiach. És un fotograma d’una infància “feliç” travessada per una criança monoparental amb molt de suport familiar. “Una mica tribu, una mica prole, apunta la representant de Comuns Sumar, després que la seva mare la tingués “molt jove” i se separés del seu pare. En aquest context, les figures dels avis, la tieta o la besàvia van fer-se nuclears per a la vida quotidiana de Jéssica Albiach.

Aquesta infantesa “una mica anòmala” va acabar d’agafar terrenalitat i valencianitat amb les visites constants “a la barraca” dels avis. “Era una caseta envoltada de tarongers”, diu, mentre recorda ajudar l’avi a collir-ne els fruits. També menciona les tomaqueres, els llimoners, les anades i vingudes amb la bici i els cops de mà a l’àvia, en aquest cas per regar les plantes. Així passava els caps de setmana i els estius Jéssica Albiach. “Tot molt senzill i tranquil”, remata.

Autors: Joan Serra Carné i David Cobo / Edició: Núria Garrido / Fotos: Hugo Fernández 

La infància d'Alejandro Fernández: «El pare era admirador de Fraga; la mare, comunista»
22 d'abril del 2024

Al final de l'entrevista política al candidat del PP, Alejandro Fernández, feta al Turó Park, el polític tarragoní mostra al seu mòbil una fotografia per ell molt especial. S'hi veu un nen de pocs mesos, al costat d'una mare satisfeta o alleugerida. La família havia sortit d'un ensurt. El nen va patir un tancament estomacal que va fer témer el pitjor. Alejandro Fernández no ho recorda, però sí que sap que aquell episodi va fer patir molt els seus pares. Però pel que sabem, aquest entrebanc de salut el va fer molt sofert. Com va dir fa unes setmanes, i davant d'Alberto Núñez Feijóo, "el part va ser difícil i el nen ha sortit mogut". 

Al mostrar la foto, Alejandro Fernández adverteix: "Tot i que diuen que si et dediques a la política, la timidesa ha d'estar fora de l'equació, el cert és que soc molt tímid per ensenyar fotos de la meva infantesa i joventut". I explica: "Recordo la meva infantesa amb moltíssima felicitat. Els tres germans -tinc una germana bessona- estàvem molt units. Però també he de dir que el Partit Popular és part de la meva família".  

Com era Alejandro Fernández de petit? "Sembla que ser que vaig ser un nen molt bo, molt obedient amb els pares, però després em diuen que vaig ser un adolescent més problemàtic". I el nervi de la política? A casa, els pares estaven politizats: "El pare era de dretes, admirador de Fraga. La mare, comunista i seguidora de Julio Anguita. En això, tot i que em diuen que m'assemblo més a la mare, va guanyar el pare".  

Autors: Ferran Casas i Pep Martí / Edició: Núria Garrido / Fotos: Hugo Fernández 

 

 

Entrem a l'obrador d'Eukarya, la xocolata d'en Lluc Crusellas
21 d'abril del 2024

L'obrador d'Eukarya, a Vic, és el paradís per als amants de la xocolata. Només entrar per la porta, l'aroma d'aquest dolç tan llaminer dona la benvinguda. I veure els treballadors jugar i donar formes i colors a la xocolata et fa venir gana de cop. En Lluc Crusellas ens obre la porta a la sala de màquines i la volta de reconeixement és tota una experiència.

Etiquetes, motlles, dracs de Sant Jordi a mig fer, bombons de tots els colors, una pistola que dispara pintura alimentària. I tres fonts de xocolata. Sí, fonts! Negra, amb llet i blanca. Aquí n'hi ha per a tots els gustos. També de fruits secs, que es caramel·litzen i recobreixen de l'ingredient estrella de la casa per convertir-los en autèntiques perles.

No em resisteixo i demano que m'ensenyi a fer un d'aquests bombons brillants que em criden sense pietat. Per què brillen? Com li donen tantes tonalitats de color diferents? Què porten a l'interior? No s'ho pensa gens ni mica i va a buscar tots els elements necessaris: mànega de xocolata blanca, ganache de xoco amb vainilla i llima, un motlle i temps. Si una cosa em queda clara és que en pastisseria la paciència és un dels ingredients més importants perquè les receptes surtin com cal.

Text: Irene Montagut / Vídeo: Laura Sánchez i Vila / Foto: Hugo Fernández