Sabadell inaugura l'Oficina Jove del Vallès Occidental

Amb seu al Vapor Codina, va destinat a orientar un col·lectiu afectat per la crisi

Inauguració de l'Oficina Jove a Sabadell
Inauguració de l'Oficina Jove a Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
14 d'abril del 2016
Actualitzat a les 16:43h
El jovent de Sabadell i el d’una desena de municipis de la comarca compten des d’avui amb una Oficina Jove on poder dirigir-se per resoldre dubtes i rebre informació. Aquesta oficina, ubicada a Sabadell on fins avui es trobava l’oficina Sabadell Atenció Jove, al carrer de Blasco de Garay, 19, es reconverteix ara en un nou punt de referència de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ) de la Generalitat de Catalunya, per atendre els i les joves a la comarca del Vallès Occidental.

L’oficina és referent per als municipis de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpetua de Mogoda i Sentmenat. L’objectiu final d’aquesta Oficina Jove és esdevenir la porta d’entrada única a la informació i l’orientació de qualitat, donant resposta a les inquietuds i necessitats de la població jove.

La directora general de Joventut de la Generalitat, Marta Vilalta, ha remarcat en la inauguració, feta aquest migdia, el treball conjunt de les administracions per oferir un millor servei, “més eficaç, per proporcionar al col·lectiu de joves eines i recursos per possibilitar la seva emancipació de la millor manera possible i ajudar-la a desenvolupar els seus projectes vitals”. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha recordat les dificultats que tenen els joves, on a Catalunya actualment l'edat mitjana d'emancipació se situa en els 29 anys: "També és alta la taxa d'abandó escolar o la de l'atur", ha afegit.

L’Oficina actualment ja disposa de les següents assessories: Educació i formació, Salut, Psicojove, de Suport a l’associacionisme, de Mobilitat Internacional i del Programa de Garantia Juvenil. En aquest sentit, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha destacat que aquests espais “són uns ponts d’accés ràpids i senzills a tots els recursos que oferim a la joventut. Ara, fruit de la col·laboració entre administracions millorem el servei que ja oferíem, obrint-nos a d’altres municipis de la comarca, actuant de forma coordinada”.