Les queixes ciutadanes creixen un 12% al 2015 a Sabadell

Josep Escartín presenta en el ple el seu darrer balanç com a Síndic Municipal | S’han fet 1.478 assessoraments i 77 recomanacions a l’Ajuntament

Josep Escartín en el balanç de 2015
Josep Escartín en el balanç de 2015 | Albert Segura
Redacció
31 de març del 2016
Els ciutadans de Sabadell han presentat aquest passat 2015 un total de 225 queixes al Síndic Municipal, Josep Escartín, xifra que representa un increment del 12% respecte 2014. D’aquestes se n’han resolt 181, mentre que s’han fet 1.478 assessoraments que representen un augment d’un 24% respecte l’any anterior i s’han dut a terme un total de 77 recomanacions a l’Ajuntament. D’aquestes, un 14% han estat acceptades, un 12% no s’han acceptat i el 74% estan pendents de resposta municipal. El Síndic destaca que, del total de resolucions emeses durant el 2015, tres de cada quatre han estat a favor de la ciutadania. 

Del total de queixes, el 35% han estat relacionades en l’àmbit del Servei a les persones. “Cal dur a terme una actuació decidida i contundent per garantir els drets bàsics de les persones sense recursos”, assegura Escartón. En aquest sentit, insta l’Administració a garantir l’accés universal a la llum, el gas i a l’aigua, com a  condicions indispensables per a garantir un habitatge digne i un nivell de vida adequat.
 
Entre altres temes, Escartín també demana a l’Ajuntament que construeixi un menjador social, i posa èmfasi en la situació dels serveis funeraris a la ciutat, problemàtica que “fa molt que s’arrossega i que pretén fer pagar al ciutadà la deixadesa municipal”, assegura. El Síndic considera que no es pot aplicar un criteri que invoca preceptes que no tenen a veure directament amb les concessions funeràries per limitar el termini d’aquestes.
 
Per altra banda, també destaca els problemes registrats amb la Policia Municipal, on assegura que molts cops es posen multes sense cap altre element de valoració que la pròpia paraula dels agents: “No aniria malament una simple foto”, ha assegurat assegura. 

Fi d’una etapa
 
Escartín ha fet avui el seu darrer balanç davant del ple, donat que avui penja les botes, donant pas a una altra persona que assumeixi el càrrec, i amb l’objectiu de no perpetuar-se. “El mandat acaba al març, i deu anys són molts com a Síndic”, assenyalava en roda de premsa no fa massa. A partir d'aquest divendres, Josep Escartín romandrà en el càrrec en funcions.